Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Demirtaş'ın tutuklu olmasını onaylamıyoruz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Demirtaş'ın tutuklu olmasını onaylamıyoruz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Demirtaş'ın tutuklu olmasını onaylamıyoruz" diyerek 'gelecek' hakkında sağlam ipuçları verdi. Şer güçleriyle aynı ağzı kullanmakta beis görmeyen Davutoğlu'na Konyalılar da tepki gösteriyor!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile yaptığı telefon görüşmesini 5 yıl sonra ilk kez açıkladı. Davutoğlu, Kobani olaylarının yaşandığı dönemde Selahattin Demirtaş'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesini anlattı. Davutoğlu, "Sayın Demirtaş'a bu konuda insanları tahrik eden konuşmalardan kaçının dedim" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör soruşturmasında tutuklanan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kobani'de 53 vatandaşın ölmesiyle sonuçlanan 6-8 Ekim olaylarının patlak verdiği dönemde Selahattin Demirtaş ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasını 5 yıl sonra ilk kez anlattı.

"DEMİRTAŞ'IN TUTUKLU OLMASINA ONAY VERMİYORUZ"

Karar gazetesine konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demirtaş'ın tavrını pek çok kez eleştirdiğini ancak, Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne kendisinin ne de partisinin onay vereceğini söyledi. Demirtaş hakkında nihai hükümlerin verilmediğini belirten Davutoğlu, AİHM'in de serbest bırakılma çağrısını hatırlattı ve bu tutuklu yargılamaya onay veremeyeceğini dile getirdi. Davutoğlu, "İster Demirtaş olsun, ister kim olursa olsun bu ilkeler onlar için geçerlidir. Bu bağlamda tutuklu yargılamaya zaten esastan karşı olduğum için ve siyasi mücadelenin siyasal alanda olması gerektiğini düşündüğüm için Demirtaş'ın tutuklu olmasına ne ben ne partim bu çerçevede onay vermez yani olumlu görmez" şeklinde konuştu.

Öte yandan AK Parti ile yolları ayırdıktan ve yeni parti kurduktan sonra, şer odakları denilen Türkiye'nin müzmin muhalefetiyle aynı ağzı kullanmaya başlayan Ahmet Davutoğlu'na Konyalı hemşehrileri de tepki gösteriyor. Davasındandan vazgeçen olarak görülen Davutoğlu'nun Konya'ya geldiğinde nasıl bir tepkiyle karşılacağı merak ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :