Gelecek Partisi Ankara teşkilatı resmen dağıldı! Parti açıklamada gecikmedi: Yolları açık olsun

Gelecek Partisi Ankara teşkilatı resmen dağıldı! Parti açıklamada gecikmedi: Yolları açık olsun

Gelecek Partisi'nde Ankara teşkilatı tamamen dağıldı. Partiden yapılan açıklamada "Ankara İl Başkanımız istifasını açıklamıştır. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz" denildi

Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi'nde Ankara teşkilatı tamamen dağıldı. İstifasını verecek olan partililer, genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ilk istifa açıklamasını Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç yaptı.

Kendisiyle birlikte il başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri dahil birçok ismin de istifa ettiğini açıklayan Kılıç, "Her gün Cumhurbaşkanımızı eleştiriyorlar. Lakin şeffaflığın olmadığı, siyasi etiğin olmadığı, ahlaki değerlerin olmadığı, adalet ve hukukun olmadığı, özellikle altını çizmek isterim; haklının netice alamadığı, güçlü olanın netice aldığı, milletin değer yargılarının hiçe sayıldığı Gelecek Partisi'nin Ankara İl Başkanlığı'ndan ve parti üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Gelecek Partisin'ndeki bu toplu istifa, akıllara Davutoğlu'nun Konya'nın Meram ve Karatay ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmayı akıllara getirdi.

Davutoğlu Konya'daki konuşmasında, “Onlar bizi susturmaya çalışsalar, medya ambargosu uygulasalar, biz sadece halkın karşısına geçip selam veririz. Hani Arakanlılara ‘Selamun Aleyküm’ demiştim ya ve binlerce Arakanlı ‘Aleyküm Selam’ demişti ya, Anadolu’ya çıkarım ve sadece ‘Esselamun Aleyküm’ derim, bütün Anadolu’yu ayağa kaldırırım. Kimse engel olamaz!” ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi açıklamada gecikmedi: Yeni başkan Feramuz Üstün

Ankara teşkilatının istifasının ardından gelecek Partisi de açıklamada gecikmedi. Partiden yapılan basın açıklamasında "Kurulamaz denen GELECEK PARTİ’miz ilan edildiği üzere 12.12.2019 tarihinde kurulmuş ve pandemi dahil bütün olumsuzluklara rağmen çok kısa sürede teşkilatlanarak 1.Olağan Kongre sürecini başlatmıştır.

Kongre süreçlerinin doğal rekabetçi ortamları içerisinde, Ankara İl Başkanımız istifasını açıklamıştır. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Yapılan istişareler neticesinde Ankara İl Başkanlığımıza, Genel Başkan Yardımcımız Feramuz Üstün atanmıştır.

Partimizde kongre süreçleri devam etmekte olup, belirlenen takvim çerçevesinde il kongrelerinin bitiminde ve en kısa zamanda 1. Olağan Büyük Kongremiz gerçekleştirilecektir" denildi.

Etiketler :