Geçici görevlendirilen memurların konaklama gideri

Geçici görevlendirilen memurların konaklama gideri

Yurt içinde memuriyet mahalli dışında bir yere geçici görevle gönderilenlere ödenecek konaklama giderlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi

ANKARA (AA) - Yurt içinde memuriyet mahalli dışında bir yere geçici görevle gönderilenlere 1 Nisan 2016'dan itibaren ödenecek konaklama giderlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Maliye Bakanlığının Harcırah Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, Anayasa Mahkemesinin geçici görevlendirilen kamu görevlilerine ödenecek konaklama giderini 10 günle sınırlayan kanun hükmünü iptal ettiği hatırlatılarak, yurt içinde memuriyet mahalli dışında bir yere geçici görevle gönderilenlere konaklama giderinin ödenmesi konusunda ortaya çıkabilecek tereddütlerin giderilebilmesi ve uygulamada birliğin sağlanması amacıyla açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtildi.

Buna göre, 1 Nisan 2016'dan itibaren yurt içinde memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerde gündeliklerin yüzde 50 artırımlı miktarı kadar ödeme yapılacak. Görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artırımlı miktarı kadar, takip eden 80 gün için gündeliklerinin yüzde 50'si kadar, müteakip 90 gün için gündeliklerinin üçte ikisinin yüzde 40'ı kadar konaklama gideri ödenecek. 180 günü aşan günler için ise konaklama gideri ödenmeyecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :