Gazzeli iş adamları İsrail'i protesto etti

Gazzeli iş adamları İsrail'i protesto etti

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Husri: "İsrail bin 500 iş adamının, yurt dışındaki işlerini takip etmelerini sağlayan vizesini iptal etti"

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki iş adamları ve atölye sahipleri, İsrail'in ticari faaliyetlerini engelleyici uygulamalarını protesto amacıyla gösteri düzenledi.

Gazze Ticaret ve Sanayi Odasının İsrail ve Gazze arasındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı önünde düzenlediği eyleme onlarca Filistinli katıldı. Gösteride, üzerinde "Vizeleri iptal etme politikasına hayır", "Şirketlerin yabancı iş adamlarıyla iletişime geçmesinin yasaklanmasına hayır" yazan dövizler taşındı.

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Velid el-Husri, burada yaptığı açıklamada, "İsrail bin 500 iş adamının, yurt dışındaki işlerini takip etmelerini sağlayan vizesini iptal etti." dedi.

İsrail'in, Gazze sanayisi için gerekli onlarca ürünün girişini yasakladığını hatırlatan Husri, bölgedeki yaklaşık 200 şirketin dış ticaret yapmasının ve Gazze Şeridi'nde ticari amaçla kullanılan tek sınır kapısından ürün ithal etmelerinin de engellendiğini belirtti.

Husri, Filistin yönetimine iş adamlarının maruz kaldığı bu krizi çözme çağrısında bulunarak, Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları kuruluşlarından, Gazze ablukasının hafifletilmesi için çaba sarf etmelerini istedi.

Filistinlilerin, Gazze'den Batı Şeria'ya geçmek için İsrail'den vize alması gerekiyor. İsrail yönetimi ise sadece hastalar, iş adamları ve yabancı pasaport taşıyanlar olmak üzere sınırlı sayıda kişiye vize veriyor.

İsrail, 2006'da Gazze'ye uygulamaya başladığı ablukanın şiddetini, 2007'nin ikinci yarısından itibaren artırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler