Gazzeli çocukların bisikletleri Türkiye'den

Gazzeli çocukların bisikletleri Türkiye'den

AFAD tarafından Gazze'ye 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi ile çocuklar için 300 bin giysi ve bin bisiklet gönderiliyor

ANKARA (AA) - Kurban Bayramı öncesi Filistin halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçen Türkiye tarafından AFAD koordinasyonunda 2 bin 500 ton insani yardım malzemesi gönderiliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Gazze'ye gönderilecek yardım malzemelerini taşıyacak insani yardım gemisi, akşam saatlerinde Mersin Limanı'ndan demir alacak.

İnsani yardım gemisi ile Kurban Bayramı öncesi Filistin halkına un, pirinç, şeker, yağ ve gıda kolileri gönderilmesinin yanı sıra Filistinli çocuklar da unutulmadı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında Gazzeli çocuklara çanta ve kırtasiye seti ile bayram hediyesi 300 bin giysi ve bin bisiklet ulaştırılacak.

Yardım gemisinde engelliler için de 100 tekerlekli sandalye bulunuyor.

Bu arada, Filistin'e desteği aralıksız devam eden Türkiye'nin AFAD koordinasyonundaki toplam yardımları 170 milyon TL'ye ulaştı. Türkiye, geçen Ramazan Bayramı'nda da Gazze'ye 11 bin ton insani yardım gönderdi, bayramlık giysiler ve oyuncaklarla Filistinli çocukların yüzünü güldürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler