Gazze'deki Hamaslı Emniyet Müdürü’ne suikast girişimi

Gazze'deki Hamaslı Emniyet Müdürü’ne suikast girişimi

Filistinli gruplar, Hamas’ın Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim'e yönelik suikast girişimini kınadı

GAZZE (AA) - Filistinli gruplar, Hamas’ın Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim'e yönelik suikast girişimini kınadı.

Hamas sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, "Ebu Naim'i hedef alan suikast girişimi, Filistin halkının ve vatanın düşmanları tarafından işlenen korkakça bir eylemdir." ifadelerini kullandı.

Söz konusu suikast girişiminin Gazze'nin güvenliğini, istikrarını ve ulusal uzlaşıyı hedef aldığına işaret eden Berhum, İçişleri Bakanlığı ile güvenlik güçlerine suçluların yakalanarak adalet önünde çıkarılmaları, halkın güvenliği ve istikrarını bozmaya tevessül edenlerin cezalandırılması çağrısında bulundu.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Ahmed Hıls da yaptığı yazılı açıklamada, "Ebu Naim'e yönelik suikast girişimi, uzlaşıyı başarısız kılma çabasıdır. Bu korkakça yaklaşımı reddediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hıls, her türlü şiddete son verilmesi ve uzlaşının desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu suikast girişiminde bulunanların kovuşturularak, en kısa zamanda yargılanmalarını istedi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesinden (FDHKC) yapılan yazılı açıklamada da suikast girişiminin uzlaşı atmosferindeki Filistin sahasında karışıklık çıkartma ve iç işleri bozma çabası olduğu kaydedildi.

Filistin Halk Direniş Komiteleri de suikast girişiminin Gazze'nin güvenlik ve istikrarını hedef aldığını belirtti.

Hamas’ın Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim’in cuma namazı sonrası suikast girişimine maruz kaldığı, arabasına konulan bombanın patlamasıyla yaralandığı bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :