Gazze'de Tunuslu uçak mühendisi için taziye çadırı kuruldu

Gazze'de Tunuslu uçak mühendisi için taziye çadırı kuruldu

İzzeddin el-Kassam Tugayları, evinin önünde suikasta uğrayan Tunuslu uçak mühendisi Zevvari için Gazze'de taziye çadırı kurdu- Filistin Ulusal ve İslami Güçler Topluluğu, Zevvari suikastinden İsrail'i sorumlu tuttu

GAZZE (AA) - Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, kendi mensubu olduğunu duyurduğu, evinin önünde suikasta uğrayan Tunuslu uçak mühendisi Muhammed ez-Zevvari için Gazze'de taziye çadırı kurdu.

Gazze'de Meçhul Asker Anıtı önünde kurulan taziye çadırının duvarlarına suikasti kınayan afişler asıldı.

Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zevvari'ye yönelik suikastin ardından Hamas'ın mesajının net olduğunu ve işgalin bunun bedelini ödeyeceğini söyledi.

Mısri, Filistin meselesinin tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu ifade ederek, düşmanla mücadele için çabaların birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Öte yandan Filistin Ulusal ve İslami Güçler Topluluğu yayımladığı yazılı açıklamada, Tunuslu uçak mühendisi Zevvari suikastinden İsrail'i sorumlu tuttu.

Açıklamada, Zevvari'nin ölümünün bir "cinayet" olduğuna ve bundan İsrail gizli servisi Mossad'ın sorumlu olduğuna işaret edilerek, "Zevvari'ye yönelik suikastin hesabının sorulacağı" kaydedildi.

Ulusal ve İslami Güçler Topluluğu, Fetih, Hamas, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Örgütü, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ile bazı küçük grupları çatısı altında topluyor.

Kassam Tugayları daha önce yaptığı açıklamada, evinin önünde suikasta uğrayan Zevvari'nin kendi mensupları olduğunu duyurmuştu.

Açıklamada, Kassam Tugayları'nın "Ebabil" ismini verdiği insansız hava aracı projesini yürüten liderlerden biri olduğu belirtilen Zevvari'ye suikastin İsrail tarafından düzenlendiği savunulmuştu.

Zevvari, geçen perşembe başkent Tunus'un güneyinde yer alan Safaks kentindeki evinin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Tunus İçişleri Bakanlığı, Zevvari suikastına karıştıklarından şüphelenilen 5 kişiyi gözaltına almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :