Gazze'de Mısır'a destek gösterisi

Gazze'de Mısır'a destek gösterisi

Gazze'de Hamas ve Fetih arasında uzlaşma sağlanması yolundaki çabalarından ötürü Mısır'a teşekkür gösterisi yapıldı

GAZZE (AA) - Gazze'de Hamas ve Fetih arasında uzlaşma sağlanması yolundaki çabalarından ötürü Mısır'a teşekkür gösterisi düzenlendi.

Filistinli gruplar ve Gazze'deki Mısırlıların katılımıyla düzenlenen gösteride, Mısır lehine sloganlar atıldı.

Eylemde konuşan Filistinli Aşiretler Genel Komiseri Akif el-Mısri, bu gösteriyle Mısır'ın çabalarıyla Filistin'de bölünmüşlüğün sona ermesi yolunda atılan adımlara teşekkürün ifade edildiğini belirtti.

Mısri, "Filistin halkı, doğru yolda ilerliyor. Filistin'in kurtuluşu, ancak ulusal birlikten geçiyor. Mısır'a bölünmüşlük sayfasının kapanması için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki Hamas hükümetinin, geçen mart ayında hükümet işlerinin yürütülmesi için kurduğu İdari Komite, Filistin yönetimi tarafından kabul edilmemişti.

Hamas, ağustos ayı başlarında Gazze Şeridi ile Batı Şeria arasında bölünmeye son verilmesi kapsamında İdari Komite'yi feshetmeyi de içeren yeni bir siyasi girişim sunmuştu.

Son dönemlerde Mısırlı yetkililer ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Hamas, 17 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komite'nin feshedildiğini, Filistin hükümetinin Gazze'de görevi devralmasını, genel seçimlere gidilmesini ve Fetih hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :