Gazze'de Katar yardım kurumlarına destek gösterisi

Gazze'de Katar yardım kurumlarına destek gösterisi

GAZZE (AA) - Gazze'de Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) "terör listesine" dahil ettiği Katarlı yardım kurumlarına destek için...

GAZZE (AA) - Gazze'de Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) "terör listesine" dahil ettiği Katarlı yardım kurumlarına destek için gösteri düzenlendi.

Gazze'de insani yardım çalışmaları yürüten Katarlı yardım derneklerine destek için onlarca Filistinli, Gazze'deki Katar Yardım Derneği binası önünde bir araya geldi.

Katar bayrağı ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin posterlerini taşıyan göstericiler, yardım derneklerinin, "onurlu" yardımlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gösteriye katılanlar adına konuşan Zuheyr ed-Daur, Katar Yardım Derneği, Şeyh Iyd Al Sani Yardım Derneği başta olmak üzere Katarlı yardım kurumlarının, Gazze'deki yetimler ve ihtiyaç sahipleriyle arasında kadim bir bağ olduğunu ifade ederek, bu gösteriyle onlara desteklerini ifade etmek istediklerini söyledi.

Katarlı yardım kurumları aleyhindeki kararın, Gazze'deki yardım faaliyetlerinin devam etmesi konusunda da tehlike arz ettiğini söyleyen Daur, söz konusu kurumların, ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini ve siyasi olmadığını kaydetti.

Daur, Arap ülkelerinden, Filistinlilere yardım eden Katarlı kurumların terör listesinden çıkarılmasını isteyerek, Katar ve Arap ülkelerine Filistin davasına ve halkına yönelik desteklerinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Söz konusu gelişmelerden birkaç gün sonra Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın yayınladığı ortak bildiride, Katar tarafından desteklendiği iddia edilen aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddia edilerek "terör listesine" alındığı açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :