Gazze'de elektrik sıkıntısı

Gazze'de elektrik sıkıntısı

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren tek santralde elektrik üretimi durdu

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik üretim santralinde, akaryakıta uygulanan vergiden dolayı üretimin durduğu bildirildi.

Gazze'deki Enerji ve Tabii Kaynaklar Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Filistin Uzlaşı Hükümetinin akaryakıta uyguladığı vergiden dolayı Gazze'deki tek elektrik santralinde üretimin durduğu belirtildi.

Açıklamada, hükümetten daha önce olduğu gibi akaryakıtı vergiden muaf tutması talep edilirken, yetkililerin vergi muafiyetinin uzatılması ve krizin aşılması için çaba sarf ettiği ifade edildi.

Gazze Elektrik Şirketi ve Hamas Hareketi, yıllardır akaryakıta uygulanan ve elektrik üretiminin azaltılmasına neden olan söz konusu verginin kaldırılmasını talep ediyordu.

Filistin hükümeti, Gazze'deki elektrik santraline satılan akaryakıttan alınan aylık verginin miktarını 8,7 milyon dolar olarak hesaplamıştı.

Yıllardır İsrail'in ablukası altındaki Gazze'nin ihtiyacı olan yaklaşık 400 megavat elektriğin sadece 212 megavatı karşılanabiliyor. İsrail tarafından 120, Mısır'dan 32 megavat elektrik sağlanırken Gazze'deki santralden yalnızca 60 megavat elektrik elde edilebiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :