Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni

Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "Bizleri Avrupa'ya sokmayan, 'evet' kampanyalarına 'dur' diyen Avrupa, 'hayır' mitinglerine izin veriyor. Ancak bu millet, 16 Nisan'da tüm dünyaya sandıklarda güçlü 'evet' cevabıyla büyük bir mesaj verecek"- Enerji

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bizleri Avrupa'ya sokmayan, 'evet' kampanyalarına 'dur' diyen Avrupa, 'hayır' mitinglerine izin veriyor. Ancak bu millet, 16 Nisan'da tüm dünyaya sandıklarda güçlü 'evet' cevabıyla büyük bir mesaj verecek." dedi.

Kaya, Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya el uzattığını belirterek, Türkiye'nin dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğini söyledi.

Avrupa'da bazı ülkelerin "hayır" mitinglerine izin verdiğine değinen Kaya, şöyle konuştu:

"Dün İsviçre'nin Bern şehrinde parlamentonun önünde, 'Erdoğan'ı öldürün' pankartlarıyla miting yaptılar. Bizleri Avrupa'ya sokmayan, 'evet' kampanyalarına 'dur' diyen Avrupa, 'hayır' mitinglerine izin veriyor. Ancak bu millet, 16 Nisan'da tüm dünyaya sandıklarda güçlü 'evet' cevabıyla büyük bir mesaj verecek. Nasıl 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiyse 16 Nisan'da da millet iradesine sahip çıkacak ve güçlü bir 'evet'le Türkiye'yi daha büyütmek üzere, istikrarı daha kalıcı hale getirmek üzere, güçlü bir mesaj vereceğiz inşallah. Sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içerideki ve dışarıdaki hainlere, Türkiye düşmanlarına çok güçlü bir mesaj vermemiz lazım."

- "Çok dikkatli bir şekilde düşünmemiz lazım"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da 16 Nisan'ın Türkiye'nin geleceği ve büyük Türkiye ideali için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da yaşadıklarımızı unutmadık. 15 Temmuz'da nasıl tüm terör örgütleri birleşti ve ülkemizin bekasına kastettiyse 16 Nisan, buna atılacak en büyük tokattır.

Bütün 'hayır' diyenler vatan haini değil. Şunun altını çizmemiz lazım; bütün vatan hainleri 'hayır' diyor, bunu görmemiz lazım. Sakın bunu unutmayın. Bütün vatan hainlerinin 'hayır' dediği yerde bizim çok dikkatli bir şekilde düşünmemiz lazım. Büyük Türkiye için FETÖ ile PKK ile mücadele için tek bayrak, tek millet, tek devlet için 'evet' diyeceğiz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Türkiye'yi ve İstanbul'u geleceğe taşımanın derdinde olduklarını ifade etti.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ve İstanbul'un geçmişteki haline değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, o dönemde belediye başkanı olmasıyla birlikte İstanbul'un başta su ve çöp probleminin çözüldüğünü anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler