Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni

Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Kandil, İmralı 'Hayır' diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Bunlar bizim ülkemizi bölmek isteyenler değil mi? Pensilvanya, FETÖ 'Hayır' diyor. Bunlar 15 Temmuz'da darbe yapanlar değil mi? O zaman bunun tersini yapmak lazım. 'Bi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kandil, İmralı 'Hayır' diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Bunlar bizim ülkemizi bölmek isteyenler değil mi? Pensilvanya, FETÖ 'Hayır' diyor. Bunlar 15 Temmuz'da darbe yapanlar değil mi? O zaman bunun tersini yapmak lazım. 'Biz 15 Temmuz'dan ders almadık, hala hayır' diyorsak, kusura bakmayın... Bu demek değil ki 'Hayır' diyenlere siz öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz? Hayır canım, ben hatırlatıyorum sadece. Çünkü doğruyu söylemek bizim görevimizdir." dedi.

Erdoğan, Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış töreninde, Türkiye'nin sınırlarının içinde ve ötesinde güvenliğini sağlamaya yönelik gereken tüm adımları atmakta kararlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En başta dost, müttefik, stratejik işbirliği içindeyiz dediğimiz ülkeler olmak üzere, herkesi Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duymaya davet ediyoruz. Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz. Birileri, Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasına yoğunlaşmasını, milli güvenliğini ilgilendiren hususlarda fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Bu çevreler, yeni oldubittilerle farklı kazanımlar peşinde koşuyorlar." diye konuştu.

Vatandaşlara, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için 'evet' diyor muyuz?" diye soran ve "evet" cevabı alan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek millet... Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnakıyla, Romanıyla, 80 milyon tek millet. Bizi bölemeyecekler çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, makam, mevki, para, pul için falan değil. Tek bayrak... Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehidimizin ta kendisi. Böyle bir bayrak var mı ya? Bu bayrağımıza asla halel getirmeyeceğiz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tek vatan... 780 bin kilometrekareyle tek vatan... Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Öyle operasyonlara falan müsaade etmeyeceğiz. PKK'mış, DEAŞ'mış, FETÖ'müş, hikaye... Asla. Tendürek'te, Cudi'de, Gabar'da, Bestler Dereler'de nerede olursanız olun, inlerine sokacağız, oraya kadar gireceğiz ve bu vatanı böldürmeyeceğiz. Tek devlet... Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devletimiz yok ve devletimizin içinde devlete de asla müsaade etmeyiz."

Erdoğan, anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen yeni yönetim sisteminin birilerini çok rahatsız ettiğine işaret ederek, "Bir yeni yönetim sistemidir ve ilave bir şey aslında tamamı değil. 60 maddelik bir değişiklik için çalışma yaptık, ne yazık ki bu ana muhalefet kaçtı gitti. Müşterek, 4 parti birlikte çalıştı, ikisi çekti gitti. AK Parti ile MHP bu süreci devam ettirdi. AK Parti Genel Başkanına, MHP Genel Başkanına, teşekkür ediyorum. Çünkü birlikte bu işi yürüttüler. AK Parti'ye gönül veren kardeşlerime, MHP'ye gönül veren kardeşlerime, CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma, BBP'ye gönül veren kardeşlerime, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; başımızı iki elimizin arasına alalım, gelin 16 Nisan'da bu reformu hep birlikte destekleyip inşallah sandıkları beraber patlatalım." ifadelerini kullandı.

- "Yeni sistem, bunları barındırmıyor"

"Hayır diyenler kimler?" diye soran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kandil, İmralı 'Hayır' diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Bunlar bizim ülkemizi bölmek isteyenler değil mi? Pensilvanya, FETÖ 'Hayır' diyor. Bunlar 15 Temmuz'da darbe yapanlar değil mi? O zaman bunun tersini yapmak lazım. 'Biz 15 Temmuz'dan ders almadık, hala hayır' diyorsak, kusura bakmayın... Bu demek değil ki 'Hayır' diyenlere siz öyle veya böyle hakaret mi ediyorsunuz? Hayır canım, ben hatırlatıyorum sadece. Çünkü doğruyu söylemek bizim görevimizdir. Biz hayra teşvik ederiz. Hayır derken, bizim söylediğimiz doğru ve güzele teşvik etmek. Bunu söyleriz. Bunu söylemezsek vebal altında kalırız. Sadece bununla bitmiyor iş. Bir de hayırcıların Türkiye'de bir mazisi var. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli yapılırken ne dediler? Hayır. Şimdi de onun üzerinden geçiyorlar, tüplerden geçiyorlar. At denize, balık bilmezse halik bilir. Bunlar hiçbir zaman güzelin, doğrunun yanında olmadılar. Bunlar siyaha beyaz, beyaza siyah dediler. 22 gün, işte biz bu doğruları anlatacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin tamamında üniversite kurulduğunu, üniversite sayısının 181'e çıktığını, 270 bin derslik yapıldığını, ortaöğretim ve üniversitede burs verildiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bunlara sorsan sıkıysa 'hayır' desinler, demezler. Niye? E para geliyor. Sağlıkta en büyük reformu yaptık. Tüm illerimizde hastanelerimiz var, ilçelerimizin büyük bir kısmında hastanelerimiz var. Birisi geçen gece çıkmış televizyonda konuşuyor 'Üretim, üretim, üretim.' Ya bunlar ne? Bunlar üretim değil mi? Bunlar altyapı, üstyapı, üretimi değil mi? Ama yüz yok ya. İlacımızı alamazdık, ilacımızı. Dün akşam bir televizyon kanalında izledim, rahmetli Savaş Ay'ın programı. Sayın Kılıçdaroğlu'yla yapıyor programı. Lüleburgazlı bir yavrunun kolunu kaybettiği olay. Soruyor ona 'Nedir buraların hali?' diye. '10 yıl önce daha iyiydi, şimdi daha kötü. Nüfus arttı.' diyor. E tamam tedbirini alacaksın. Bak biz geldik, şu hastanelerimizin haline bak, pırıl pırıl, hijyen, hepsi var. Bütün hastaneleri birleştirdik. Vakıf hastaneleri, özel hastaneler, onların da yolunu açtık. Niye? Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun olduğu programda hastanelerin halini gördünüz değil mi? Hangi yüzle ya sen siyaset yapıyorsun? 7 seçim kaybettin, şimdi 8'incisi. Batıda arka arkaya 2 seçim kaybetsin birisi, bırakır gider. Ama bunlarda böyle bir şey yok. Bu yeni sistem, bunları barındırmıyor. Ondan dolayı da istemiyorlar."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :