Gazino yangını soruşturuluyor
Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan Atatürk Kültür Parkı Gazinosu’ndaki kundaklama olayının geniş çapta soruşturulduğunu belirterek gazinoyu yeniden yapacaklarını bildirdi.
Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kundaklama sonucu yakıldığı tahmin edilen Ereğli Belediyesi’ne ait Atatürk Kültür Parkı Gazinosu yangını hakkında Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan bir basın toplantısı düzenleyerek yangın olayı hakkında bilgiler verdi.
“Gece meydana gelen üzücü bir yangın sonrası Ereğli halkının ortak malı olan Atatürk Kültür Parkı Gazinomuz hain bir şekilde yakılmıştır. Bundan dolayı büyük üzüntü içindeyiz” diyen Özdoğan konuyla ilgili olarak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.
Soruşturma hakkında da bilgi veren Başkan Özdoğan yangının birkaç noktadan birden çıkması ihtimali üzerinde durulduğunu vurgulayarak “Maalesef bu güzel tesisimizi kaybettik. Ereğli halkının ortak bir alanı olan bu gazinoyu en kısa sürede daha güzel şekilde aynı amaca hizmet edecek biçimde yapacağız. Ancak iki önemli noktada tesellimiz var. Bunlar, herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması ve devlet malını korumada en önemli etken olan sigorta uygulamasını geçtiğimiz yıl yaptırarak, 8 yıl önce faaliyete geçen ve belki de bir yıldırım ve sel baskını gibi doğal afetlerle de bu duruma gelebilecek ve hiçbir sigorta önlemi alınmayan gazino ile ilgili olarak yüklü bir sigorta güvencesine sahip olunmasıdır” dedi
24 saat, sürekli diğer birimlerde olduğu gibi güvenliği ve halkın huzurunu sağlayan görevlinin bulunduğunu kaydeden Özdoğan, “Olay saatlerinde Atatürk Kültür Parkı’nın kurallarına uymayan yaklaşık 10-15 kişilik bir gruba müdahale eden görevlimiz 155 polis imdat telefonundan polisi çağırmış, polis ekiplerinin geldiği saatlerde de yangın olayı meydana gelmiş, olay bu şekilde gelişmiştir. Ancak şimdi yangın olayı çok yönlü olarak soruşturulmaktadır, fail veya faillerin kısa sürede yakalanacağına inanıyorum. Soğuk Hava Deposu, Otogar, Barış Piknik Sahası, Kültür Park havuzunda (yaklaşık 60 milyar harcama yapılarak fayans ve taşları yenilenmiştir) ve diğer birimlerimizde nasıl bir iyileştirme ve yenilik çalışmalarına gittiysek, gazinomuzu da en iyi şekilde aynı amaca hizmet edecek şekilde yapacağız. Başta AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ile Meclis Üyelerimiz, İş adamlarımız ve Ereğlili dostlarımıza bu olay karşısında gösterdikleri ilgi ve alakaları için teşekkür ederim. Bu şahsa değil kamu malına yani Ereğli halkının ortak malına yapılan hain bir saldırıdır. Bu saldırıyı elbetteki şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.