Gazilik tazminatının bir kısmını Türk Kızılayı'na bağışladı

Gazilik tazminatının bir kısmını Türk Kızılayı'na bağışladı

15 Temmuz gazisi Özcan Özbey, devletin verdiği gazilik tazminatının bir kısmını 13 adak vekaleti karşılığında Türk Kızılayı'na bağışladı- Özbey, tazminatının bir kısmını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek vermek amacıyla açılan hesaba y

İSTANBUL (AA) - ZEYNEP RAKİPOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ayağından vurularak yaralanan Özcan Özbey, devletin verdiği gazilik tazminatının bir kısmını 13 adak vekaleti karşılığında Türk Kızılayı'na bağışladı.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini televizyondan öğrenerek sokağa çıkan ve ayağından yaralanarak gazi olan Özbey, o gece devletin ve milletin bekası için adak adadı.

Özcan Özbey, yeni yatırılan gazilik tazminatının bir kısmını Türk Kızılayı'na adak vekaleti karşılığında bağışlayarak adağını yerine getirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özbey, darbe girişimi gecesi FETÖ'cü askerlerin Arıcılar Camisi'ne gideceğini duyunca aracıyla yolu kestiğini ve bunun üzerine darbeci askerlerin ateş etmesi sonucu ayağından yaralandığını anlattı.

Hastaneye gittiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonda "sokağa çıkın" çağrısını duyan Özbey, "Ayağımı sardırdıktan sonra hastaneden çıkıp darbeye karşı mücadele etmek için Hasdal Kışlası'na gittim. Bütün diğer kardeşlerimiz gibi biz de sokaklara çıkıp gereğini yaptık. Nişan aldık ayağımızdan, Rabbim bize gazilik nasip etti." diye konuştu.

- "Çok şükür devletimiz kurtuldu"

15 Temmuz gecesi "Allah'ım devletimiz ve Cumhurbaşkanımız sağ salim kurtulsun" diye adak adadığını aktaran Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu adağımı da tazminatım yattıktan sonra çok şükür gerçekleştirdim. Kızılay'a 13 adak bedeli bağışta bulundum. Çünkü 13 tane adak adamıştım. İçim de çok rahat bu anlamda. Bizden o gün kan aktığı için ve Kızılay'ın da sürekli yaptığı yardımları da bildiğim için oraya bağışlamak istedim. Aslında bu devletimizin verdiği tazminatla az bile olmuş oldu. Bunlar bir şey değil. Çok şükür devletimiz kurtuldu, milletimiz feraha kavuştu."

Gazilik tazminatının üzerine kendisi de bir miktar ekleyerek toplamda 70 bin liralık bağışta bulunduğunu ifade eden Özbey, bağışlarının bir kısmını 15 Temmuz Derneği'ne, bir kısmını da köyünde yapımı devam eden bir camiye yaptığını söyledi.

Yardıma muhtaç olunduğu dönemlerde Kızılay'a başvurulduğunu, bu nedenle bu gibi yardım kuruluşlarının desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Özbey, "Bütün durumu iyi olan gazi kardeşlerimin bağışta bulunmasını, burs vermesini adak adamasını istiyorum. Var günümüzde devletimize, kurumlara, vakıflara, derneklere sahip çıkmak, bağışta bulunmak için herkesi davet ediyorum." diye konuştu.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek

Özbey, daha sonra kendilerine verilecek olan tazminatı da bağışlayacağına işaret ederek, mazlumlara ve İslam'a umut olan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı yolda bir nebze de olsa Filistin, Arakan ve tüm İslam coğrafyasına bağışta bulunulması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla gazilik tazminatının bir kısmı bağışladığını vurgulayan Özbey, şöyle devam etti:

"Çünkü ben bunu seçim olarak görmüyorum, Kurtuluş Savaşı olarak görüyorum. Bu artık Türkiye'nin bağımsız Türkiye olarak devam edip gelişmesi için, 2023 hedeflerini yakalaması için yapılacak bir seçim. Ya da artık biz bu ülkeyi hainlere teslim edeceğiz ve eski zillet günlerine geri dönecek. Bu bir Kurtuluş Savaşı ya savaşacağız ya pes edeceğiz. Biz usulü dairesinde savaşmayı tercih ediyoruz. İnşallah kalan son noktayı da 24 Haziran'da koyarsak, onu bekliyoruz."

- "Recep Tayyip Erdoğan bir şefkat timsalidir"

Özbey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la büyükşehir belediye başkanlığı döneminde tanıştığını ve yetim olduğu için lise döneminde kendisinden burs aldığını söyledi.

Erdoğan'a o dönem "Ben Aleviyim, babam yok bana da burs verecek misiniz?" dediğini aktaran Özbey, "Tabii ki oğlum biz herkesin belediye başkanıyız dediğinde benim ehli sünnete geçişime vesile olmuştur. Kendisinin ayrım yapmadığını, bütün vatandaşları kucakladığını gördüm. Kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan bir şefkat timsalidir. Eğer Avrupa'nın anlattığı gibi diktatör olsaydı şu anda bize bu hain kalkışmayı yapanlar yargılanmıyordu, hepsi o gece ölürdü. Ama buna rağmen bizlere o gün yapılan anons ve uyarılarda 'lütfen güvenlik güçlerine teslim edin, linç ve darp gibi kanunsuz girişimlerine bulaşmayın' dediler. Ben ülkeme bu kadar bağlı olmamı Recep Tayyip Erdoğan'a borçluyum." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :