Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi bir grup, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde saldırıyı protesto etti

İSTANBUL ( AA ) - İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi bir grup, Gaziantep'te dün gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önüne çıkan ara sokakların başında geniş güvenlik önlemi alan polis, alana çıkmak isteyen vatandaşların üstünü aradı. Ellerinde dövizler taşıyan grup, "Katliamlara teslim olmayacağız, yaşasın halkların kardeşliği" pankartı açtı. Ardından bir süre slogan atan grup adına KESK Yürütme Üyesi Mehmet Emin Kırşanlı, basın açıklaması yaptı.

Kırşanlı yaptığı açıklamada, dün Gaziantep'te düğün gecesinde yapılan terör saldırısını kınadıklarını belirterek, "Hükümet, IŞİD'in savaşı topraklarımıza taşıma çabasına karşı önlemler almalıdır. Bunu yapmadığı durumda IŞİD'in şimdiye kadar yaptıklarında olduğu gibi bundan sonraki bütün vahşetinden siyaseten sorumlu olacaktır. Hiç kimse ne IŞİD saldırganlığı karşısında ne de OHAL uygulamaları adı altındaki baskı, gözaltı ve tutuklama saldırıları karşısında emek ve demokrasi güçleri olarak korkacağımızı, sineceğimizi düşünmesin. Tüm bu saldırılar, mücadele kararlığımızı daha da güçlendirecektir. " dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sesiz bir şekilde dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :