Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

GAÜN Senatosu saldırıyı kınadı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınadı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Beybahçe Mahallesi’nde dün akşam gerçekleştirilen bir düğün törenine düzenlenen ve 50 yurttaşın hayatını kaybettiği canlı bombalı hain saldırının ardından GAÜN Senatosu Rektör Prof. Dr. Ali Gür başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda, menfur saldırının, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef aldığı belirtilerek, "Gaziantep Üniversitesi senatosu olarak gazi şehrimizde meydana gelen ve ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan masum vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize yönelik alçak terör saldırısını nefretle telin ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Terörün rengi, kimliği, ismi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin milletin tüm fertleriyle topyekun birlik ruhunu muhafaza edecek ve sıkılı bir yumruk gibi teröre karşı duracağı vurgulanan açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Alçak terör ve arkasındaki hain güçler milletimize şimdiye kadar boyun eğdiremediği gibi bundan sonra da asla eğdiremeyecektir. Teröre verilecek en kesin ve kararlı cevap birlik ruhumuzdur. Başta bir öğretim elemanımızın yakınları olmak üzere masum sivillerin kaybını bütün insanlığın kaybı olarak görüyor, bu eylemin destekçilerini, işbirlikçilerini bütün insanlık namına lanetliyoruz. Bu menfur hadisede hayatlarını kaybeden hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :