Gaziantep'teki sağanak ve dolu

Gaziantep'teki sağanak ve dolu

Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden olan yağışların ardından ekipler, temizlik ve su tahliye çalışmalarını sürdürdü- Büyükşehir Belediye Başkanvekili Toprak: - "Gaziantep yıl boyunca metrekareye toplam 260 kilogram yağış alıyordu. Dün bir saat

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te dün bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açan sağanak ile dolunun ardından, temizlik ve su tahliye çalışmaları devam ediyor.

Özellikle Şahinbey ilçesinde dün akşam yaklaşık 1 saat etkili olan yağışlar, yaşamı olumsuz etkiledi.

Bazı binaların istinat duvarının çöktüğü, bodrum ve giriş katlarındaki ev, iş yeri, garaj ile depolarda su baskınlarının yaşandığı yağışların ardından başlatılan temizlik ve su tahliye çalışmaları, bugün de sürdürüldü.

Yağış nedeniyle bazı araçların sürüklendiği görüldü.

Öte yandan, 23 Nisan Mahallesi'ndeki bir kitap basım yayım ofisinin depo bölümündeki güvenlik kamerası, burada yaşananları kaydetti. Görüntülerde, yağışın şiddetini artırmasının ardından büyük kapının bir anda kırılması, suların kitapların olduğu bölüme dolması, ardından bir minibüsün kapıdan içeriye sürüklenmesi yer alıyor.

- "Böyle bir yağış görülmedi"

Yeşilevler Mahallesi'ndeki temizlik ve onarım çalışmalarını inceleyerek, vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, AA muhabirine, zor bir günün geride bırakıldığını söyledi.

Meteoroloji kayıtlarına göre, kentte görülmemiş bir yağışın etkili olduğunu anlatan Toprak, şöyle konuştu:

"Gaziantep yıl boyunca metrekareye toplam 260 kilogram yağış alıyordu. Dün bir saat içinde 39 kilogram yağış almışız. Bu da yıllık yağışın yüzde 15'ine tekabül ediyor. Bundan kaynaklı şehrimizin bazı bölgelerinde kısmı sıkıntılar yaşandı. Ekiplerimiz, dünkü olayın ilk anından itibaren sahada çalışmalarına başladı ve yoğun şekilde çalışıyorlar. Hedefimiz, halkın mağdur olmadan sıkıntılarının giderilmesi."

Olayda en büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu vurgulayan Toprak, "Gaziantep tarihinde temmuz boyunca böyle bir yağış görülmedi. Bugüne kadar temmuz boyunca yere düşen yağışın toplamı en fazla 10 kilogram. Hem kurumsal hem de fiziksel altyapımızın güçlü olması dün can kaybının önüne geçti diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :