Gaziantep'teki "6-7 Ekim olayları"nın duruşması

Gaziantep'teki "6-7 Ekim olayları"nın duruşması

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'nın 2014 yılının Ekim ayında Kobani'yi bahane ederek başlattığı "6-7 Ekim olayları" olarak da bilinen eylemlerde 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili, 7'si tutuklu 10 sanıklı davanın duruşması yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'nın 2014 yılının ekim ayında Kobani'yi bahane ederek başlattığı eylemlerde 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili, 7'si tutuklu 10 sanıklı davanın duruşması görüldü.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar İzzet Nas, Ayhan Işık, Nihat Ünal, İmam Işık, Mehmet Caymaz, Mehmet Işık, İbrahim Işık ve sanık Abdulkadir Karakoç ile avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlanan gizli tanık "Baran", görüntüsü ve sesi bozularak, yaşananları anlattı. "Baran", sanık Mehmet Caymaz'ı elinde silahla polis zırhlı aracına doğru ateş ederken gördüğünü belirtti.

Sanık müdafinin gizli tanık, "Baran"ın salondaki sanığı teşhis etmesini istemesi üzerine, "Baran" 10 kişinin arasından Caymaz'ı teşhis etti.

Diğer gizli tanık "Sefer" de akraba ziyaretine giderken, olayların arasında kaldığını ve 5-6 kişilik bir gurubun ellerinde silah olduğunu ve ateş ettiklerini anlattı.

Sanıklar ve avukatları, gizli tanık beyanlarının çelişki içerdiğini öne sürerek, kabul etmediklerini ve tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, gizli tanık ve müdafi savunmalarına bir diyeceğinin olmadığını vurgulayarak, tutuklu 4 sanığın tahliyesine, 3 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, delillerin tamamen toplanmış olması, suç vasfını değişme ihtimali ve tutuklamanın güvenlik tedbiri olması hususlarını değerlendirerek, tutuklu sanıkların adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :