Gaziantep'te öğretmenin darbedilmesi

Gaziantep'te öğretmenin darbedilmesi

İl Milli Eğitim Müdürü Mete:- "Çocuğun yanağında kızarıklık olduğu, her iki yanağını öğretmenin sıktığı iddiası var. Hepimizin yaptığı sıkma hareketi, belki biraz daha fazla sıkma. Bizim gördüğümüz, fotoğraflardan baktığımız bu. Bu konuda öğretmenimizin h

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrencisinin velisi ve yakınları tarafından darbedilen sınıf öğretmeni Hasan Koç'u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Mete, Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne gelerek başhekim Opr. Dr. Ali Güven Fincan'dan Koç'un sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ardından yoğun bakım servisinde tedavi gören Koç'u ziyaret eden Mete, ailesine de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mete, ziyaret sonrası AA muhabirine, 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkusunu yaşarken, üzüntü veren bir haberle karşılaştıklarını söyledi.

Olayı kınadıklarını dile getiren Mete, şöyle devam etti:

"Çok sevdiğimiz, başarılı, öğrenci ve velilerin çok sevdiği bir öğretmenle ilgili dün akşam gerçekleşen bir hadise, bir darp olayı. Veli tarafından şiddetli bir şekilde darbediliyor. Boynunda kırık oluşacak kadar darbediliyor. Şu anda hastanede yoğun bakımda yatan Hasan öğretmenimizi ziyarete geldik. Böyle anlamlı bir günde, böyle bir hadiseyle karşılaşmaktan dolayı çok üzüntülüyüz. Öğretmenimiz eşinin yanında darbediliyor. Bu konu hem Gaziantep Valimiz Sayın Ali Yerlikaya'nın hem de bizim takibinde. Aileleriyle de görüştük. Durumu iyiye gidiyor inşallah ama tabii ki beklentimiz bu tür olaylara karışanların, eğitim camiasına yapılan bu tür saldırıların cezasız kalmaması. En ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz, istiyoruz ve şiddetle kınıyoruz"

- "Öğrencide darp izi yok"

Mete, öğrencide ailenin iddia ettiği gibi darp izini olmadığını vurgulayarak, "Çocuğun yanağında kızarıklık olduğu, her iki yanağını öğretmenin sıktığı iddiası var. Hepimizin yaptığı sıkma hareketi, belki biraz daha fazla sıkma. Bizim gördüğümüz, fotoğraflardan baktığımız bu. Bu konuda öğretmenimizin haksız olması ihtimalinde dahi bunun karşılığı öğretmene yönelik şiddet olamaz." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Hasan Koç ile velininin aynı zamanda 15 yıllık komşu olduklarını dile getiren Mete, öğretmenin veli tarafından iş yerine konuşma talebiyle çağrıldığını ve eşinin yanında konuşmaya fırsat dahi bırakılmadan çok şiddetli bir şekilde darbedildiğini savundu.

Hastane yönetimine ilgisinden dolayı teşekkür eden Mete, "Öğretmenimiz böyle bir günde hastanede olmaktan çok üzgün. Bugün öğrencilerinden çiçek beklerken, onların ağızlarından çıkacak sevgi cümleleriyle belki de gününün keyfini çıkaracakken hastanede acılar içerisinde yatıyor. Tek dileğimiz biran önce ayağa kalkması, tekrar öğrencilerine kavuşması." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :