Gaziantep'te FETÖ/PDY soruşturması

Gaziantep'te FETÖ/PDY soruşturması

GAÜN'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında inceleme ve soruşturma başlatılan 39 personelden 4'ünün göreve iadesi kararlaştırıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası haklarında inceleme ve soruşturma başlatılan 39 personelden 4'ünün görevine iadesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası, Olağanüstü Hal Kanun Hükmündeki Kararnamesi (667/ KHK) gereği tüm devlet kurumlarında olduğu gibi üniversitelerinde de inceleme çalışmaları başlatıldığını anımsattı.

Bir önceki yönetim tarafından başlatılan bu çalışmaların, aynı titizlikle devam ettirildiğini vurgulayan Gür, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar kapsamında kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi bazı akademik ve idari personel hakkında ihraç kararı verilmiş, bazıları açığa alınarak soruşturmaya tabi tutulmuş, bazıları ise açığa alınmadan incelemeye alınmıştı. Devletimizin yetkili organlarının bilgilendirmeleri, belge ve bilgiler ışığında yapılan soruşturma ve incelemeler sonucunda, üniversitemiz akademik personellerinden görevde olup soruşturma ve incelemesi devam eden 19 akademik personelin soruşturması kaldırılmıştır. Açığa alınarak soruşturması devam eden 2 akademik personelin ise soruşturmalarına devam edilerek göreve iadelerine karar verilmiştir. Yine bu kapsamda, üniversitemiz idari personellerinden görevde olup soruşturması devam eden 16 personelin soruşturması kaldırılırken, açığa alınarak soruşturması devam eden 2 personelin soruşturmaları sonlandırılıp, göreve iadelerine karar verilmiştir."

Rektör Gür, KHK ile ihraç edilen akademik ve idari personelle ilgili yeni bir gelişme yaşanmadığına da dikkati çekerek "Biz gelişmelerin her aşamasında yapılan araştırma ve incelemelerin masumiyet karinesine uygun olarak tarafsızca sonlandırılıp suçsuz olanlara haklarının iade edileceğini, suçlu olanlara ise hukuki müeyyidelerin uygulanacağını vurguladık. Gelinen noktada bunun gerçekleştiği görünmektedir. Komisyonlarımız çok titiz bir çalışma yürütmekte olup, bundan sonraki incelemelerimiz de aynı titizlik ve duyarlılıkla devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :