Gaziantep'te bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Gaziantep'te bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Karkamış ilçesinin Suriye sınırında bulunan Beşkılıç ve Türkyurdu bölgesinin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi kararlaştırıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Suriye sınırındaki bazı bölgelerinin 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında önlem alındı.

Önlem çerçevesinde Karkamış ilçesinin Beşkılıç- Türkyurdu arasında kalan Suriye sınırı bölgesinin, bugünden başlayıp 3 Eylül saat 17.00'de bitecek şekilde, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verildi.

Açıklamada, "Buna göre 20 Ağustos 2016, 3 Eylül 2016 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacaktır." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :