Gaziantepspor, dosyalarının incelenmesini istiyor

Gaziantepspor, dosyalarının incelenmesini istiyor

- Kulüp Başkanı Durmaz:"Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına benden önceki yönetim kurullarının ve şahsımın görev yaptığı süre içerisinde gelir-giderlerin incelenmesi, ayrıca eski teknik adam Oktay Derelioğlu'nun iddialarının incelenmesi için dilekçe verdim"

GAZİANTEP (AA) - Spor Toto 1. Lig'den düşmesi kesinleşen Gaziantepspor'un kulüp başkanı Huzeyfe Durmaz, kulübün dosyalarının incelenmesi için Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Durmaz, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, kulüp başkanlığını açıkladığı ilk günden itibaren, Gaziantepspor için tüm imkanlarını seferber ederek, çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Bu süre zarfında Gaziantepspor'un adını kullanarak hiçbir şekilde maddi çıkarlar içine girmediğini belirten Durmaz, bu yüzden kendi şirketinin de iflas etme noktasına geldiğini iddia etti.

Kulübü adeta bir enkaz olarak devraldığını aktaran Durmaz, kulübün tüm borçlarının yaklaşık 110 milyon lira civarında olduğunu, tek başına da bu borcun altından kalkmanın mümkün olmadığını vurguladı.


- "En ufak bir yolsuzluğum varsa hesabını vermeye hazırım"

Durmaz, maddi sorunlarla boğuşan Gaziantepspor'un geleceğinin altyapıda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Buradan çıkarılacak yetenekli oyuncularla bu kulüp yeniden küllerinden doğacaktır. Altyapının ayağa kaldırılması, daha sağlıklı bir yaşam şartlarına kavuşturulması için yeni altyapı tesisi için proje hazırlatarak Türkiye Futbol Federasyonuna sundum. Daha önceleri alınarak altyapıya kullanılmayan altyapı yardım fonunun tekrar açılması durumunda tüm yatırımları buraya yaparak, Gaziantepspor'un geleceğinin hazırlanması lazım."

Kulüp üzerinden yolsuzluk yapılmışsa bunun ortaya çıkarılmasını istediğini aktaran Durmaz, şöyle devam etti:

"Gaziantep Cumhuriyet Savcılığına benden önceki yönetim kurullarının ve şahsımın görev yaptığı süre içerisinde gelir-giderlerin incelenmesi, ayrıca eski teknik adam Oktay Derelioğlu'nun iddialarının incelenmesi için dilekçe verdim. Ben kendi dönemimin tüm hesabını şeffaf bir şekilde vermeye hazırım. Kendi dönemim de dahil Gaziantepspor'un geriye dönük tüm dönemlerinin incelenmesi için vergi dairesine dilekçe verdim. En ufak bir yolsuzluğum varsa hesabını vermeye hazırım."

Maddi olarak kulübün bulunduğu yükü kaldıramayacak noktaya geldiğini bildiren Durmaz, "Takımı deplasmanlara götüremeyecek, mutfak giderlerini karşılayamayacak durumdayım. Gaziantepspor Kulübünün mevcut durumu, geleceği ve şehrimizin markası Gaziantepspor’un menfaatleri açısından kim bu kulübü ayağa kaldırmak, taşın altına elini koymak istiyorsa yardımcı olmaya ve başkanlık görevini bırakmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :