Gaziantepli KOBİ'ler enerji verimliliğini konuştu

Gaziantepli KOBİ'ler enerji verimliliğini konuştu

Daha önce Ankara, Eskişehir, Adana, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Konya'da gerçekleştirilen KOBİ buluşmaları, Gaziantep'te devam etti

ANKARA (AA) - Güneydoğu'da faaliyet gösteren KOBİ'ler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Bankası iş birliğinde hayata geçirilen “Enerji Verimliliği için Danışmanlık Hizmetleri Projesi” kapsamında, Gaziantep Sanayi Odası’nda düzenlenen enerji verimliliği bilgilendirme seminerinde bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ETKB, AB ve Dünya Bankası iş ortaklığında yapılan "Enerji Verimliliği için Danışmanlık Hizmetleri Projesi" çalışmalarına devam ediyor.

Daha önce Ankara, Eskişehir, Adana, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Konya'da faaliyet gösteren KOBİ'lerin ardından, Gaziantep'teki KOBİ'ler de Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde 25 Ekim 2016 tarihinde enerji verimliliği bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerinde buluştu.

Seminere tekstil, makine, kimya, metal, elektrik, enerji, inşaat, otomotiv, gıda, mühendislik ve danışmanlık sektörlerinden firma temsilcileri katıldı. Katılımcılara AB’de ve Türkiye’de enerji verimliliği politikaları, enerji verimliliği fırsatlarının belirlenmesi ve faydalanma yöntemleri, enerji etütleri ve bunların başarılı yatırımlara nasıl dönüştürüleceği, enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı hakkında bilgi verildi.

Proje kapsamında yapılan bu bilgilendirme seminerleri ile enerji verimliliği bilgilendirme faaliyetlerinin artırılması, teşvik programlarına yönelik yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi, enerji verimliliği finansman mekanizmalarının iyileştirilmesi ve bu alandaki tüm paydaşların kurumsal kapasitelerinin artırılmasına duyulan ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor.

Diğer yandan KOBİ'lerin, örnek teknolojik gelişmeler ışığında enerji verimliliğine yönelik ekipman ve uygulamaları tanımaları, gerçekleştirilecek ‘ücretsiz enerji etüdü’ ile enerji verimliliği sağlayacak projelerin nasıl başarılı yatırımlara dönüştürülebileceği hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Enerji verimliliği etüdü gerçekleştirilen firmaların Dünya Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraatbank gibi bankalar aracılığıyla uygun koşullarda kredi imkanlarıyla yatırım finansmanına kolaylıkla erişebilmeleri sağlanarak, işletmelerinde enerji verimliliği uygulamalarını yaygınlaştırmalarına da destek olunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :