Gaziantepli kadınlar "Peygamberler şehri"ni geziyor

Gaziantepli kadınlar "Peygamberler şehri"ni geziyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen "Hemşehrilerimizi Tarihi Mekanlarla Manevi Diyarlarla Buluşturuyoruz Projesi" kapsamında, 10 bin kadının tarihi kenti gezmesi planlanıyor

GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesinin "Hemşehrilerimizi Tarihi Mekanlarla Manevi Diyarlarla Buluşturuyoruz Projesi" kapsamında Gaziantepli kadınlar, "Peygamberler Şehri" Şanlıurfa'yı geziyor.

Şanlıurfa gezisine katılacak kadınları belediye binası önünden uğurlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle engellisiyle engelsiziyle herkesin yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için yola çıktıklarını söyledi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, “Bölgemiz çok güzel tarihi, manevi ruhu olan bir yer. Bu bölgede çok büyük medeniyetler, tarih boyunca en zengin dönemini yaşamış. Bu tarihi dokuyu, bu manevi ruhu daha çok hissettirmemiz gerekiyor. Biz de o yüzden böyle bir çalışmayı organize ettik. Yaklaşık iki aydan beri bu projemiz sürüyor” dedi.

Şahin, proje kapsamında Gaziantepli kadınları "Peygamberler şehri" Şanlıurfa’ya gönderdiklerini belirterek geziye katılanların, oradaki kadınlarla da bir araya geldiğini vurguladı. Projeyle kardeşlik hukukunun gelişmesine katkı sağladıklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Gaziantep ve Şanlıurfa kardeşliği tarih boyunca yaşam olduğu sürece devam edecek. Biz yolları birleştiriyoruz, gönülleri birleştiriyoruz. Şehrimizin huzuru ve barışı için iki milyonun kardeşliği için özellikle kadınlarımızın gelecek vizyonu için. Çünkü gezip, görmek, okumak onların çocuklarını yetiştirmesi açısından onlara hem geleceğini planlamaları hem geçmişimizi anlamaları açısından çok önemli. Biz gelenekten geleceğe gidiyoruz ve bu yolculukta kadınlarımızı merkeze alıyoruz. Güneydoğunun buna ihtiyacı var. Görüyorsunuz terörle mücadelede hükümetimiz, devletimiz çok büyük mücadele veriyor. Bu işin panzeri, ilacı daha çok bir araya gelmek. Kürt, Türk, Arap hep birlikte Alevi, Sunni bütün kadınlar bu işe öncülük yapacak. Kadın inanırsa bu iş tamam. Bizim kadınlarımız barışa, kardeşliğe inanıyor. Bu yolculuk aynı zamanda barış ve kardeşlik yolculuğu. Bölgenin kadınlarının daha çok bir araya gelmesi, acılarını paylaşması, dostluğunu kuvvetlendirmesi, sevincini paylaşıp çoğaltması gerekiyor. Bu bakımdan önemli bir proje.”

Daha önce geziye katılan kadınlar da ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirerek yaşadıkları bölgeyi gezip görme fırsatı verdiği için başta Şahin olmak üzere emeğe geçenlere teşekkür etti.

Bugüne kadar bin olan projeye dahil edilen kadın sayısının 10 bine çıkarılması hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler