Gaziantepli iş adamları Cerablus'ta

Gaziantepli iş adamları Cerablus'ta

Gaziantepli iş adamları, Fırat Kalkanı Harekatıyla terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a giderek Suriyeli iş adamlarıyla görüştü - GTO Başkanı Hıdıroğlu: - "Güvenli bölgede ekonomik hayatın yeniden canlanması ve sosyal hayatın normale dönmesi Suriye

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) organizasyonunda bir grup iş adamı, Halep'e bağlı Cerablus ilçesindeki Suriyeli iş adamlarıyla ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Cerablus'ta gerçekleştirilen ve iki gün süren toplantı ile ikili görüşmelere GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlık etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hıdıroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'yla güvenliğin sağladığı Cerablus’la ticari ilişkilerde yeni dönem başlatmak istediklerini, Suriyeli ve Gaziantepli iş adamlarının bir araya geldiği toplantı ve ikili görüşmelerin bir hayli verimli geçtiğini söyledi.

Yüzyıllardır süren dostluk, komşuluk, kültürel ve ticari ilişkilerin arasına daha fazla kan, gözyaşı acı girmesini istemediklerine değinen Hıdıroğlu, odaya kayıtlı bin 200 Suriyeli üye bulunduğunu kaydetti.

Hıdıroğlu, vatanından uzakta yaşam mücadelesi veren Suriyelilerden 500 bine yakınının Gaziantep’te yaşadığını anımsatarak, "Suriyeli dostlarımızla ekmeğimizi, suyumuzu, soluduğumuz havayı paylaşıyoruz. Suriye masamız aracılığıyla üyelerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Onları ekonomik ve sosyal yaşama en doğru şekilde entegre etmeye çalışıyoruz. Ülkesini bırakmak zorunda kalan işadamlarının bilgi ve tecrübelerini dünyanın dört bir yanındaki iş bağlantılarını ve maddi birikimlerini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

GTO olarak yaptıkları organizasyonun, yatırım ve ticaret ortamını yerinde incelemek ve yerel işadamlarıyla irtibat sağlamak anlamında hayli verimli geçtiğini vurgulayan Hıdıroğlu, "Güvenli bölgede ekonomik hayatın yeniden canlanması ve sosyal hayatın normale dönmesi Suriyeli iş adamlarının olduğu kadar bizim de en büyük dileğimizdir." dedi.

Cerablus bölgesinde ortak yatırım yapmak isteyen girişimcilerin bir araya geldiği, iki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere, firma temsilcilerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Vali yardımcıları Yaşar Aksanyar, Ahmet Turgay İmamgiller, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak ile bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :