Gaziantepli baklavacıların "tatlı" mesaisi

Gaziantepli baklavacıların "tatlı" mesaisi

Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yoğun talebi karşılayabilmek için yoğun şekilde mesai harcıyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantepli baklavacılar, Kurban Bayramı öncesi Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yoğun talebi karşılayabilmek için yoğun şekilde mesai harcıyor.
Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor.
Kurban Bayramına iki gün kala siparişleri yetiştirmeye çalışan baklavacılar, yoğun mesai yaparak üretimlerini sürdürüyor.
Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, tereyağı kullandıkları baklavayı fıstıkla süslüyor. Tepsilere dizilen baklava fırına atılıp pişirilerek tüketiciye sunuluyor.
Baklava Ustası Şirvan Payas, her bayram öncesi gibi bu Kurban Bayramı öncesi de yoğun mesai harcayarak baklava ürettiklerini söyledi.
Kurban Bayramı'na son iki gün kala gece gündüz demeden baklava ürettiklerini ifade eden Şirvan, "Türkiye'nin bir çok kentlerinde bulunan müşterilerimizden gelen yoğun baklava siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Her bayram tatlı yenir. Bizim geleneksel tatlılarımızın başında baklava gelir. Sofralarda mutlaka bulunması gereken tatlıdır. Atalarımızdan gelen bir tatlı türüdür." dedi.
Payas, Gaziantep'te üretilen baklavaların yüzde 80'inin şehir dışında tüketildiğini ve bütün illere baklava gönderdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :