Gaziantep'in ihracat rakamları

Gaziantep'in ihracat rakamları

Kentte 2017 Kasım ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artışla 586 milyon 722 bin dolar olarak gerçekleşti- GSO Başkanı Konukoğlu: "Son aylarda döviz kurlarında yaşanan iniş çıkışlara rağmen istikrarlı artışın olması sanayicilerimizin doğ

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'ten 2017 Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 artışla 586 milyon 722 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yazılı açıklamasında, 2017 Ocak-Kasım ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 oranında artışla 5 milyar 964 milyon 887 bin dolar olarak gerçekleştiğine dikkati çekti.

Gaziantep'in söz konusu dönemdeki ihracatıyla en fazla ihracat yapan 10 il arasında beşinci sıradaki yerini koruduğuna işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Son aylarda döviz kurlarında yaşanan iniş çıkışlara rağmen istikrarlı artışın olması sanayicilerimizin doğru yolda olduğunun ifadesidir. Sanayicimizle ne kadar övünsek azdır. Yakaladığımız başarı asla tesadüf değildir, sanayicilerimizin alın teridir."

- Ticaret Odası Başkanı Hıdıroğlu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu da ihracatçıların özverili çalışmaları neticesinde kentin en fazla ihracat yapan iller arasında 5'inci sıradaki yerini koruduğunu anımsattı.

"Yılın ilk 11 ayında gerçekleştirdiğimiz 5 milyar 964 milyon 887 bin dolarlık ihracatla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 artış sağladık. Rakamlar yıl sonu için de umut verici." diyen Hıdıroğlu, sanayicinin kur hareketliliğinden daha az etkilenmesi ve ihracattaki kar payını artırması için katma değerli üretim modeline geçmesi gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :