Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesine yarıyıl tatilinde yoğun ilgi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesine yarıyıl tatilinde yoğun ilgi

Çocukları ve yetişkinleri geçmişe yolculuğa çıkaran müzeyi yarıyıl tatilinde yaklaşık 11 bin kişi gezdi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesini yarıyıl tatilinde 10 bin 898 kişi ziyaret etti.

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, çocukları ve yetişkinleri geçmişe dair bir yolculuğa çıkarmak ve kültürü koruyarak yaşatmaya devam etmek için yarıyıl tatilinde 4 yeni atölyeyle hizmet verdi.

Tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan müzeyi ziyarete giden çocuk ve yetişkinler, sadece oyuncakları incelemekle kalmayıp, müzede yapılan oyuncak, oyun, çömçe gelin ve topaç atölyelerinden de faydalandı.

Tüm aile üyelerinin birlikte katılım sağlayabildiği atölyelerde yediden yetmişe herkes oyuncaklar yapıp, bunlarla tarihi bir dokunun içerisinde ve tarihi oyuncaklar eşliğinde oyunlar oynayıp eğlendi.

Yetişkinlere yönelik oyun ve topaç atölyelerinde yetişkinler, çocukluklarına ait oyunları oynayarak, geçmişe yolculuk yaptı. Çocuklar ise el becerilerini keşfederek, kendi oyuncaklarını yapma imkanı buldu.

Atölye çalışmalarına katılımın yoğun ilgi gördüğü müzeyi, yarıyıl tatilinde 10 bin 898 kişi ziyaret etti. Müzede, 154 yetişkin ve 653 çocuk atölye çalışmasına katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :