Gazeteciler lavanta bahçesinin tadını çıkardı

Gazeteciler lavanta bahçesinin tadını çıkardı

Geçtiğimiz Cumartesi günü kapıları ziyaretçilere açılan Türkiye'nin en büyük lavanta bahçesinde gazetecileri ağırlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgenin lavanta ve binbir adet hobi bahçesiyle ilçenin en gözde mekanı olduğunu söyledi

Geçtiğimiz Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilere açılan Türkiye'nin en büyük lavanta bahçesinde gazetecileri ağırlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgenin lavanta ve binbir adet hobi bahçesiyle ilçenin en gözde mekanı olduğunu söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca Konya basınını Lavantalar içerisinde söğüt gölgesinde kahvaltıda buluşturdu. Kahvaltı sonrası alanla ilgili bilgi veren Başkan Kılca, 90 bin metrekare ile başladığımız bahçeyi geçen yıl ilave 400 bin metrekare ile yaklaşık yarım milyonluk Türkiye'nin tek parça en büyük lavanta bahçesi yaptıklarını belirterek, "Geçen yıl yaklaşık bir ton lavanta yağı elde ettik" dedi.

Resim

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılca, Bölgenin ulaşım sorununu çözeceklerini vurguladı. Vatandaşın ihtiyaçları için satış merkezi de kurulan bölgede daha sonra gazeteciler haıra fotoğrafı çektirdiler.

Karatay Belediyesinin vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağlamak, alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazileri çok daha verimli değerlendirmek amacıyla 2019 yılında Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde oluşturduğu Lavanta Bahçesi 2 Temmuz Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açtı. Geçtiğimiz yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Lavanta Bahçesi kimi zaman evlilik teklifi yapmak isteyenlerin kimi zaman nişan ve düğün fotoğrafı çektirmek isteyenlerin kimi zaman da keman resitali sunan sanatçılar ile amatör ve profesyonel birçok fotoğrafçının adresi olmuştu. Bu yıl da vatandaşlar; lavantalar arasına yerleştirilen salıncak, nostaljik mini traktör, köprü, saman balyaları, su kuyusu ile daha birçok objeleri kullanarak aynı zamanda Karatay Belediyesi ekipleri tarafından oluşturulan büfe, seyir terasları, yürüyüş yolları ve bahçenin daha birçok noktasında keyifli vakitler geçirecek. Aynı zamanda vatandaşlar; dondurmadan, gazoza kadar lavantadan üretilen birçok ürünün tadına bakma imkanı da bulabilecek.

Resim

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.