Gazeteciler iftar yemeğinde buluştu

Gazeteciler iftar yemeğinde buluştu

Niğde’de Gazeteciler Cemiyeti (NGC) ve gazeteciler iftar yemeğinde bir araya geldi.

Niğde Gazeteciler Cemiyetinin Çiftehan Çelikhan Hotel’de düzenlediği yemeğe Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu (MİGFED) Genel Başkanı Kenan Macit, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı  Adem Alemdar, Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Başaran ve Niğde’deki gazeteciler katıldı.
İftar programında konuşma yapan Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Başaran, konuşma yaptı.Başaran konuşmasında şunları söyledi; ‘‘ Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Gazeteciler Konfederasyonu, yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 gazeteciler cemiyeti ve 7 bölge 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulmuş Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlenmesidir. 7 Mart 1989 yılında kurulan Niğde Gazeteciler Cemiyeti, kurulduğu günden itibaren Niğde’nin sosyal, ekonomik, kültürel tüm problemlerinin çözümünde sadece yayıncılık anlamında değil, bir meslek kuruluşu olarak ta her zaman öncü ve köprü olmuştur. Ülkemizde, Gazetecilik Mesleği’nin ağır bir sınavdan geçtiğine hepimiz yakinen tanık oluyoruz’’ dedi. Programda bir konuşmada MİĞFED Başkanı Kenan Macit yaptı. Macit,‘‘ İstanbul’dan daha uzak bir yere geldik. Bu nazik daveti kıramayıp buralara kadar geldik, bizi çağırmalarından ötürü meslek taşlarıma saygılarımı sunuyorum’’ diye konuştu.
İGF Başkan Yardımcısı Adem Alemdar ise ‘‘ Niğde gazeteciler cemiyeti de İç Anadolu’daki diğer cemiyetlerimiz gibi İç Anadolu Federasyonumuzun bir üyesidir. Bizde federasyon olarak yıl birkaç tane vilayetimizde düzenlenen iftar programlarına katılıyoruz. Hem o şehirde çalışan gazeteci arkadaşlarla tanışıyoruz kaynaşıyoruz, hem de ileri ki zamanlarda ortaya çıkaracağımız güzel çalışmalara bir ön çalışma yapıyoruz. İnşallah yazın sonunda burası aynı zamanda KOP bölgesine bağlı 4 vilayetten bir tanesi KOP’ la gerçekleştireceğimiz büyük bir organize ile İç Anadolu’daki projelerimizi Konya’da toparlayacağız. Bölgemiz adına, mesleğimiz adına yapılması gereken adımlar neyse mesleğimizin bizi bir adım daha ileriye göndermesi için çabalayacağız. Çünkü gazetecilik yerelde değil ulusalda da can çekişiyor. İnsanımız artık gazete okumuyor sosyal medya tamamen mesleğimizi ele geçirmiş durumda’’ dedi.
Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ‘‘ kısa bir sürede 2012 yılında federasyonda yaşadığımız sıkıntılardan sonra orada biraz daha güçlenirsek, biz yönetime gelemeyiz korkusunda olanların, bazı arkadaşlarımızın, bazı cemiyetleri çıkarmaya başladığı süreçte yaptığımız çalışma neticesinde 81 vilayette çok kısa bir süre içerisinde örgütlenen bir yapıyı kurduk’’ şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Niğde’deki gazeteciler katılımcılara Niğde ile ilgili bilgi verdiler. iha

gazetecilewr-(1).jpg

gazetecilewr-(2).jpg

gazetecilewr-(4).jpg

gazetecilewr-(5).jpg