Gazeteci Tarakçı'nın silahla yaralanması

Gazeteci Tarakçı'nın silahla yaralanması

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mert: - "Bu saldırıyı yapanlar veya yaptıranlar da çok iyi biliyorlar ki bir gazeteci ancak öldüğünde susar"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, 20 Kasım'da gazeteci Ali Tarakçı'nın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, "Bu saldırıyı yapanlar veya yaptıranlar da çok iyi biliyorlar ki bir gazeteci ancak öldüğünde susar" dedi.

İYGAD üyeleri, gazeteci Ali Tarakçı'nın 20 Kasım'da Esenyurt'ta silahlı saldırıya uğradığı yerde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Gruptakiler, "Tarakçı yanlız değildir" yazılı dövizler taşıdı.

Burada toplanan gazeteciler adına açıklama yapan Mert, Türkiye'de yıllardır gazetecilerin faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini, dövüldüğünü, vurulduğunu, tartaklandığını, tehdit edildiğini anlatarak, 20 Kasım'da da Ali Tarakçı'nın benzer saldırı sonucu yaralandığını hatırlattı.

Bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getiren Mert, şunları kaydetti:

"Bu saldırıyı yapanlar veya yaptıranlar da çok iyi biliyorlar ki bir gazeteci ancak öldüğünde susar. Gelişen ve büyüyen Türkiye'de artık bu tür saldırılar son bulsun istiyoruz. Basının daha sağlıklı şartlarda, daha özgür ve daha güvenli ortamlarda görevlerini yerine getirmeleri hepimizin en öncelikli arzusu. Bu arzumuz konusunda tüm devlet yetkililerimizden, yurttaşlarımızdan, okurlarımızdan, basın dostlarından, biz medya mensuplarına destek talep ediyoruz. Meslektaşımız Ali Tarakçı'yı vuran ellere kimlerin neden emir verdiğinin acilen ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Şayet bu olay kısa zamanda net olarak aydınlanırsa bir daha hiçbir güç, hiçbir medya mensubuna saldırmaya cesaret edemeyecektir. Bu olayı aydınlatmak için tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, yetkililerimizi göreve çağırıyoruz."

Saldırıdan sonra faillerin kısa sürede yakalandığını hatırlatan Mehmet Mert, "Bu saldırı sonrası 24 saat içerisinde failleri yakalayan emniyet güçlerimize, olaya geniş yer veren medya organlarımıza, olay sonrası saldırıyı kınayan sivil toplum kuruluşlarımızdan siyasilerimize, tüm basın dostlarına teşekkür ediyoruz." dedi.

-Olay

Esenyurt Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi 1993. Cadde'de, 20 Kasım'da Ali Tarakçı'nın kullandığı otomobile arkadan gelen başka bir araç çarpmış, araçtaki 3 kişiden biri Tarakçı'yı silahla ayağından yaralamıştı. Tarakçı, hastanede tedavi altına alınırken, olaydan sonra kaçan saldırganlar polisin operasyonuyla yakalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :