Gazeteci Hasan Tahsin'in şehit edilişinin 97. yılı

Gazeteci Hasan Tahsin'in şehit edilişinin 97. yılı

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atarak, Milli Mücadele’yi başlatan şehit gazeteci Hasan Tahsin, Konak’ta İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı

İZMİR (AA) - İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atarak, Milli Mücadele’yi başlatan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 97. yılında Konak’taki İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen gazeteci Hasan Tahsin için İlk Kurşun Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel ve Musa Çam ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Konak Belediye Başkanı Sema Bekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Konak Meydanı'ndaki İlk Kurşun Anıtı önündeki törende, saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Anıta çelenk bırakan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, şehit gazeteci Hasan Tahsin'in düşmana attığı ilk kurşunun Türk ulusunun özgürlük sembolü olduğunu belirtti.

Hasan Tahsin'in o ilk kurşunu özgür bir ülke ve millet için attığını anlatan Dikmen, "Biz Cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan gazeteciler, dayanışma içinde mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :