Gayrimenkul sektöründen vergi düzenlemesi için çağrı: Piyasanın önünü açın

Gayrimenkul sektöründen vergi düzenlemesi için çağrı: Piyasanın önünü açın

Binax Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, vergi düzenlemesi ile gayrimenkul piyasasının canlanmasını talep ediyor.

Gayrimenkul sektöründe 34 yıllık deneyime sahip olan Binax Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye'nin zor bir dönemden geçen gayrimenkul piyasasını canlandırmak için vergi düzenlemelerinin yapılması gerektiğini belirtti. Güleroğlu, özellikle vergi oranlarının makul seviyelere çekilmesi ve yatırımcıları Türkiye'de tutmak adına önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Gayrimenkul sektöründen vergi düzenlemesi için çağrı: Piyasanın önünü açın

Güleroğlu, mevcut durumda yüksek vergi oranlarının Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, bu durumun yatırımların yurtdışına kaymasına neden olduğunu belirtti. Vergi düzenlemesiyle birlikte gayrimenkul piyasasının normalleşeceğini ve daha sağlıklı bir yapıya kavuşacağını ifade etti.

Özellikle alım-satım vergisinin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Güleroğlu, alıcıdan ve satıcıdan yüzde 0,5 oranında vergi alınması önerisinde bulundu. Bu düzenlemeyle birlikte devletin vergi gelirlerinin artacağını ve piyasanın canlanacağını belirtti.

Ayrıca, gayrimenkul değerlerinin belirlenmesi konusunda da yazılım tabanlı bir çözüm önerisi sunan Güleroğlu, bu sayede Türkiye genelinde mülklerin gerçek değerinin belirlenebileceğini ve vergilendirmenin adil bir şekilde yapılacağını ifade etti.

Güleroğlu'nun çağrısıyla, gayrimenkul sektöründe yapılacak vergi düzenlemelerinin ve reformların Türkiye ekonomisine olumlu yansımaları olabileceği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum