GAÜN'e yeni enstitüler kurulacak

GAÜN'e yeni enstitüler kurulacak

Rektör Prof. Dr. Gür:- "Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü ve Göç Enstitüsü planlıyoruz. Bu konularda iyi araştırmalar yapıp, dünyaya raporlar sunmalıyız. 3 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz ama raporlamayı yurt dışı yapıyor"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar ve Göç enstitüleri kurmayı planladıklarını bildirdi.

Gür, GAÜN'deki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir üniversite olma iddiasını sürdürmek ve bu alandaki çalışmaları geliştirmek istediklerini söyledi.

Sosyal bilimler alanında branşları hakkettiği yere getirmeyi amaçladıklarını belirten Gür, Gaziantep'in coğrafi konumunun, sosyal bilimleri iyi bilmeyi gerektirdiğini kaydetti.

Gür, "Bu kadar sosyal, siyasal ve jeopolitik öneme sahip şehrin dinamiklerinin de olayların farkında olması gerekir. Bu coğrafya kaderimiz. Bu kaderden kaçamıyoruz. Bu coğrafya var oldukça da savaş kaçınılmaz olacaktır. Bu anlamda önemli olan, kaderimizi çizerken aktif rol alabilmek. O yüzden bizler bölgeyle ilgili raporlamalar yaparken, tüm dünyaya yön vermeliyiz." diye konuştu.

Üniversite bünyesinde 20 civarında araştırma merkezi olmasına karşın eğitim, sağlık, sosyal ve fen bilimleri alanında 4 enstitüleri bulunduğunu ifade eden Gür, sosyal branşları geliştirmek için iki büyük enstitü kurmayı planladıklarını dile getirdi. Gür, şöyle devam etti:

"Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Enstitüsü ve Göç Enstitüsü planlıyoruz. Çünkü tarih boyunca göçün merkezi Gaziantep olmuştur. Çağımızda da göçün geçiş noktası yine Gaziantep olmuştur. O yüzden bu konularda iyi araştırmalar yapıp, dünyaya raporlar sunmalıyız. 3 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz ama raporlamayı yurt dışı yapıyor. Misafirperverlik bizden, göçmenleri koruyup kollayan ve sıkıntılarını çeken biz ama raporlandırmayı da çeşitli adlar altında birileri yapıyor. Onlar burada bile yaşamıyor. Bizden bilgi alıyor, raporu hazırlıyorlar. O yüzden milli kaynaklarla, vatansever bir bakış açısıyla raporlar hazırlanmalı."

Kendisine yönelik bazı iddia ve eleştirilere de değinen Gür, hakkındaki haberlere hoşgörü çerçevesinde baktığını söyledi. Ancak kurumla ilgili çıkan ve aslı olmayan haberlerle üniversitenin, dolayısıyla da Gaziantep'in zarara uğratıldığını belirten Gür, "Eleştirilere açık ama iftiralara kapalıyım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :