GAÜN Rektörü Gür:

GAÜN Rektörü Gür:

"Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliğini daha da yükseltmek için Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık bin lira karşılıksız burs ve VIP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız"- "FETÖ'nün hain dar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, GAÜN'ün Türkiye'de 3 dilde eğitim veren tek, en fazla yabancı öğrenci alan 2'nci üniversitesi olduğunu belirterek, "Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliğini daha da yükseltmek için Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık bin lira karşılıksız burs ve VIP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız." dedi.

Prof. Dr. Gür, rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık bir yıldır rektörlük görevini yürüttüğünü hatırlatarak, GAÜN'ün hızlı ve kaliteli bir şekilde büyüdüğünü dile getirdi.

Özellikle üniversite tercih döneminin olduğu şu günlerde bazı çevrelerin Gaziantep Üniversitesinin eğitim seviyesinin düştüğü yolunda iddialar ortaya attığını kaydeden Gür, üniversitede 16 fakülte, 4 enstitü, 15 yüksek okul ve 25 araştırma merkezi bulunduğunu bildirerek, şu ana kadar KHK ile 128 akademisyen ve 20 idari personel olmak üzere toplam 148 personelin ihraç edildiğini, 18'i akademisyen ve 13'ü idari personel olmak üzere 31 kişinin açığa alındığını ve 2 akademik personelin daha sonra göreve iade edildiğini kaydetti.

Ali Gür, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapsamında 67 akademik, 8 idari personel hakkında inceleme yapıldığını, 42 akademik, 28 idari personel olmak üzere 70 kişi hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiğini ifade ederek, "Üniversitemiz 165'i profesör olmak üzere toplam bin 548 kişiden oluşan dev akademik kadrolu bir üniversite hüviyetini kazanmıştır. FETÖ'nün hain darbe girişimi nedeniyle KHK ile 148 ihraca rağmen arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla üniversitemiz daha güçlü bir şekilde dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir." diye konuştu.

Dünyanın 107 ülkesinden gelen 3 bin 700 öğrencisiyle Türkiye'nin en fazla yabancı öğrencisi bulunan 2'nci üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesinin, 2015-2016 eğitim öğretim yılında 44 bin 70 olan öğrenci sayısının 50 bin 222'e yükseldiğini, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere Türkiye'nin 3 dilde eğitim veren tek üniversitesi olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Rektör Gür, üniversitenin TÜBİTAK tarafından hazırlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016" sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9'uncu sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçen yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16'ıncılığa yerleştiğini bildirdi.

Gür, Gaziantep Üniversitesinin Türkiye'nin tercih edilebilirliği en yüksek üniversiteler sıralamasında üst sıralarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyanın saygın değerlendirme kuruluşlarından SCIMAGO değerlendirmelerine göre, üniversitemiz dünyanın 635'inci, US NEWS'in değerlendirmelerine göre 831'inci sırada yer almaktadır. Dal değerlendirmesinde ise inşaat fakültesi Türkiye 4'üncüsü, tıp fakültesi de Türkiye 21'incisi olmuştur. Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliğini daha da yükseltmek için Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık bin lira karşılıksız burs ve VIP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız. Ayrıca, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulumuzun her programındaki ilk 10 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 250 lira karşılıksız burs da vereceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :