Gasp zanlıları tutuklandı

Gasp zanlıları tutuklandı

Banka ve döviz bürolarından çıkan kişileri takip ederek gasbettikleri öne sürülen Gürcistan uyruklu 3 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da banka ve döviz bürolarından çıkan kişileri takip ederek silah tehdidiyle yaklaşık 750 bin lira gasbettikleri iddia edilen Gürcistan uyruklu 3 şüpheli tutuklandı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos'ta 3 kişinin sürekli olarak Başakşehir'de bulunan banka şubelerine girip çıktığını tespit etti.

Durumdan şüphelenen polis ekipleri, Gürcistan uyruklu T.K. (34), G.N. (31) ve A.K'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda biber gazı, lastik patlatma aparatı, maske ve eldiven ele geçirildi.

Bu doğrultuda, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan 3 şüphelinin, 21 Temmuz 2015'te Fatih'te iş yeri bulunan Celil Hüseyin Ün'ü eldivenli ve silahlı olarak iş yerine gelerek 130 bin dolar gasbettikleri tespit edildi. Şüphelilerin Ün'ü döviz bürosundan itibaren takibe aldıkları belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin, 10 Haziran'da ev almak için Esenyurt'taki bir bankadan 350 bin lira çeken Özkan Arıkan'ı takip ettikleri, Arıkan'ın otomobilinin önünü keserek silah tehdidiyle parayı aldıkları belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :