Garanti'nin kodlama ve robotik eğitimleri sürüyor

Garanti'nin kodlama ve robotik eğitimleri sürüyor

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın, çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimleri devam ediyor.Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın...

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın, çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimleri devam ediyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak, 21. yüzyılın becerilerini kazandırmak amacıyla başlattığı kodlama ve robotik eğitimleri sürüyor.

Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 'Tasarım Odaklı Düşünme' temalı eğitim, Bursa’da gerçekleştirildi ve eğitime 8-13 yaş arasında 30 çocuk katıldı.

Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Sonra çocuklardan, LEGO'nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer robot yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istenildi. Kodun, 'Geleceğin bankalarında ihtiyaç duyulan robot tasarımı nasıl olmalı?' sorusuna cevap verecek şekilde tasarlanması hedeflendi. Etkinliğin sonunda çocuklar, programını yazdıkları robotun prototipini eğitmenlere sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, Garanti Bankası olarak her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başer, şunları kaydetti:

" Eğitim, bankamızın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geliyor. Erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerinin öğrenilmesi ve 'Tasarım Odaklı Düşünme' becerisi kazanılması, donanımlı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem taşıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :