Garanti, tarımda dijitalleşmeye finansman dönemini başlattı

Garanti, tarımda dijitalleşmeye finansman dönemini başlattı

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, tarımda dijitalleşmeyi desteklemek amacıyla, tarımsal işletmeler, çiftçiler, tarıma girdi sağlayan firmalar ve bayilere...

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, tarımda dijitalleşmeyi desteklemek amacıyla, tarımsal işletmeler, çiftçiler, tarıma girdi sağlayan firmalar ve bayilere yönelik, uygun koşullu "Tarımda Dijitalleşmeye Destek Kredisi" sunuyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, en fazla 36 ay vadeli ve yılda bir ödemeli kredinin, hassas tarım aletleri ve uygulama programlarının finansman ihtiyacı için kullandırılacağı belirtildi. Bankanın tarımda dijitalleşmeye özel ürün çıkaran ilk banka olduğunun anımsatıldığı açıklamada, çiftçilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik ürünlerin çoğaltılacağı kaydedildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, doğru bilginin doğru zamanda kullanımının hayatın her alanında olduğu gibi tarım sektöründe de önem kazandığını belirterek, tarımda dijitalleşmeyi, tarımın gelişmesindeki 4. evre olarak gördüklerini ve oldukça önemsediklerini aktardı.

Tarımda dijitalleşmenin ve veri analizinin yaygınlaşmasıyla, üretim maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanacağını, verimlilik artışına paralel olarak çiftçi gelirlerinin yükseleceğini öngördüklerini bildiren Onaran, "Bu kredi ile çiftçilerimizin yatırımlarını uygun koşullarda gerçekleştirmesini amaçlıyoruz. Tarımda dijitalleşme konusunu, Garanti'nin dijitalleşmeye verdiği öneme paralel olarak gündemde tutmaya ve yeni finansman modelleri yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :