Garanti BBVA, Teknoloji ile Geleceğin Bankacılığını Şekillendiriyor

Garanti BBVA, Teknoloji ile Geleceğin Bankacılığını Şekillendiriyor

Garanti BBVA, son 25 yılda teknolojiye 5 milyar doların üzerinde yatırım yaparak bankacılık sektöründe dönüşümün öncüsü oldu. Pendik Teknoloji Kampüsü'nde düzenlenen basın buluşmasında, bankanın teknoloji vizyonu ve gelecek stratejisi paylaşıldı.

Garanti BBVA, bankacılık sektöründe geleceği teknolojiyle şekillendirme misyonunu sürdürüyor. Banka, son 25 yılda sektöre 5 milyar doların üzerinde yatırım yaparak teknoloji alanında önemli bir güç haline geldi. Bu çabalarını Pendik Teknoloji Kampüsü'nde düzenlenen bir basın buluşmasıyla duyuran Garanti BBVA, teknolojiye verdiği önemi ve bankacılık stratejisindeki merkezi konumunu vurguladı.

Genel Müdür Recep Baştuğ, bankanın teknolojiye olan yatırımlarının önemine değinerek, "Bugün bankacılık geniş kitlelere ulaştıkça, teknolojik gelişmelerle birlikte iş yapış şekillerimizde de dönüşümü zorunlu kılıyor. Biz çevikliğimiz, inovatif çalışma kültürümüz ve güçlü teknolojik alt yapımızla sektördeki dönüşüme öncülük ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ise bankanın fintek alanında öncü bir rol üstlendiğini belirterek, "Garanti BBVA Teknoloji, aslında finansal teknoloji üretmek üzere kurulmuş büyük bir yapı. Yaklaşık 25 yıl önce, bankacılığın geleceğinin teknolojiyle mümkün olacağını öngörerek, Garanti Teknoloji'yi kurduk." şeklinde konuştu.

Teknoloji Genel Müdürü Fatih Bektaşoğlu ise bankanın teknolojik altyapısının insan odaklı olduğunu vurgulayarak, "Bankamız ve tüm iştiraklerinin 'teknoloji fabrikası' olan Garanti BBVA Teknoloji, 2 bin 400 kişilik dev mühendislik kadrosuyla, bankacılığın geleceğini tasarlamak için çalışıyor." dedi.

Ayrıca, Bektaşoğlu yapay zeka konusundaki çalışmalarına da değinerek, "Teknoloji'de en büyük değerimiz şüphesiz ki insan. Sektörümüzde bir 'Okul Şirket' olarak sürekli devam eden farklı yetenek programları ve gelişim programlarıyla çalışanlarımızın yetkinliklerini arttırmak için çalışırken, iyi mühendisler yanında iyi teknoloji liderleri yetiştirmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Garanti BBVA'nın teknolojiye yaptığı yatırımların bankacılık sektöründe önemli bir dönüşümü tetiklediği ve geleceğin bankacılığını şekillendirmede kilit bir rol oynadığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.