Garanti Bankası "Çeyiz Hesabı" ile evleneceklerin yanında

Garanti Bankası "Çeyiz Hesabı" ile evleneceklerin yanında

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, "Çeyiz Hesabı" ile hem evlenmek isteyenlerin hem de çocuklarının geleceği için şimdiden para biriktirmeyi planlayan ailelerin,...

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, "Çeyiz Hesabı" ile hem evlenmek isteyenlerin hem de çocuklarının geleceği için şimdiden para biriktirmeyi planlayan ailelerin, avantajlı faiz oranlarıyla tasarruf yapmasını sağlıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası yüzde 20’ye varan devlet katkısı bulunan “Çeyiz Hesabı” ile hem evlenmek isteyenlerin hem de çocuklarının geleceği için şimdiden para biriktirmeyi planlayan ailelerin, avantajlı faiz oranlarıyla tasarruf yapmasına katkı sunuyor.

Evlilik tarihinden önce en az 36 ay düzenli birikim yapan, 27 yaşını doldurmadan ilk kez evlenecek Türk vatandaşları, hesaplarında bulunan miktara göre devlet katkısına hak kazanacak.

18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi tarafından "Çeyiz Hesabı" açılabilecek. Aylık ya da 3 aylık ödeme yapılabilen "Çeyiz Hesapları" için verilecek devlet katkısı tutarı, evlilik tarihine kadar yapılan düzenli ödeme süresine göre birikimin yüzde 20’sini ve azami 5 bin 279 lirayı geçmeyecek.

Garanti Bankası’nda hesap açtırarak devlet desteğinden yararlanmak isteyen, 24 yaşından gün almamış ve daha önce evlilik yapmamış Türk vatandaşları, ödemelerini vadesiz hesaptan veya kredi kartından düzenli ödeme talimatı vererek gerçekleştirebilecek.

"Çeyiz Hesabı" kapsamında devlet katkısına hak kazanabilmek için hesap açılışından itibaren her 12 aylık dönem içerisinde aylık ödeme yapılan hesaplar için 3’ten, 3 aylık ödeme yapılan hesaplar için 1’den fazla ödeme aksatılmamış olması ve hesaplardan 2’den fazla kısmi çekim yapılmamış olması, kısmi çekim sonrasında Çeyiz Hesabı’nda kalan bakiyenin ise, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarların toplamından az olmaması şartı aranacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, "Çeyiz Hesabı ile evliliği maddi bir yük olmaktan çıkaran Garanti Bankası, hak kazanılacak devlet katkısı ve faiz kazancıyla birlikte, müşterilerimizin evlilik masraflarını rahatça karşılamasına yardımcı olacak. İstedikleri zaman hesaplarına ulaşabilecek olan müşterilerimiz, düzenli ödeme tarihleri dışında da istedikleri zaman hesaplarına para yatırabilecek, böylece devlet katkısı kazanımlarını garanti altına almış olacak. Ayrıca, 'Çeyiz Hesabı'nın günlük faiz getirisiyle, tasarrufları Garanti’de her gün değer kazanacak müşterilerimiz, geleceklerini ve mutlu yuvalarını güvenle kurabilecek" değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :