Gana'lı kadınların yaşam mücadelesi

Gana'lı kadınların yaşam mücadelesi

"Batı Afrika'nın incisi" olarak bilinen Gana'nın hemen her sokağında, satacakları ürünleri başlarının üstünde taşıyan kadınlar dikkati çekiyor

AKRA (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - "Batı Afrika'nın incisi" olarak bilinen ve yoksulluğun yanı sıra kadın çalışanların fazlalığıyla ön plana çıkan Gana'da, hemen her yerde, gıdadan giyime, içecekten temizlik maddesine kadar satacakları ürünlerini başlarının üzerinde taşıyan satıcılar dikkati çekiyor.

Atlantik Okyanusu'na kıyısı bulunan Afrika ülkesi Gana, zengin altın ve elmas kaynaklarının yanı sıra dünyanın en büyük kakao üreticilerinden olmasına rağmen günümüzde dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor.

Başkent Akra dışında neredeyse hiçbir yerleşim alanında yeterli alt yapının bulunmadığı ülkede, ciddi oranda yoksulluk yaşanıyor. Uzun yıllar İngiltere sömürgesi altında kalan ülke, bağımsızlığın ardından son dönemlerde giderek toparlanmaya çalışıyor. Buna rağmen başkent Akra'da zor şartlar ve imkansızlıklar altında yaşam mücadelesi verenlerin sayısının fazla olduğu göze çarpıyor.

İş imkanlarının az olduğu ülkede sokak ve caddelerde çok sayıda kadın satıcı dikkati çekiyor. Satacakları malzemeleri başlarının üstünde taşıyan kadınlar, sıcak havaya rağmen ürünleri satma mücadalesi veriyor.

Bunun yanı sıra yol kenarlarında ve açık alanda hizmet veren berber ve terzileri de görmek mümkün.

Okyanusa kıyısı olan ülkede balıkçılık da önemli bir geçim kaynağı olarak öne çıkıyor. Okyanus kenarında, elektrik ve suyun bulunmadığı barakalarda yaşayan balıkçılar da zor koşullarda geçimini sağlamaya çalışıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :