Galatasaray'da Onyekuru transferi zora girdi! Yeni formül yine kiralama

Galatasaray'da Onyekuru transferi zora girdi! Yeni formül yine kiralama

Galatasaray Süper Lig'de zirve yarışı için mücadele ederken bir yandan transferde operasyon için düğmeye bastı. Gençlerbirliği maçı sonrası Fatih Terim listeyi açıkladı. Gözler listedeki isimlere çevrilirken yıldız futbolcu ile mutlu sona ulaşıldı.

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 6-0 mağlup eden Galatasaray'da konuşulan konu transfer oldu. Fatih Terim maç sonu yaptığı açıklamada istediği futbolcuları tek tek açıkladı.

Terim maç sonu "İrfan Can'ı, Onyekuru'yu, Muhammet'i istiyoruz. Biz İrfan Can'ı istiyoruz, İrfan Can'ın da bizi istediğini biliyoruz. Göksel başkanla oturup konuşurlarsa sevinirim, Visca da dahil olmak üzere farklı bir takım yapmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Terim'in bu açıklamalarının ardından sarı-kırmızılı taraftarlar heyecanla transfer bekleyişine geçti. İsmini verdiği bir yıldızın transferi artık imzaya kaldı.

Fatih Terim’in uzun süredir kadroda görmek istediği Henry Onyekuru’nun transferi bir tek imzaya kaldı.

Yaklaşık bir aydır transferi için çaba harcanan Nijeryalı kanat oyuncusu, satın alma opsiyonu ile 6 aylığına kiralanacak.

Fransız kulübü, Ağustos 2019’da 13.5 milyon euroya satın aldığı Onyekuru’yu direkt satış yoluyla elden çıkarmayı planlıyordu. Ancak Onyekuru “Ben Galatasaray’da oynamak istiyorum” diye ısrar edince karar değiştirdi.

Buna göre 1 milyon euro kiralama bedeli, 3 milyon euro da satın alma opsiyonlu olarak kiralanması kabul edildi.

Daha önce 2 kez Galatasaray’da forma giyen Onyekuru hafta içi İstanbul’a gelerek takımla idmana çıkacak.

Ailesini, İstanbul'da bırakan yıldız futbolcunun beraberlerinde 10 bagajının bulunması dikkat çekti. Onyekuru'nun Monaco ile küçük detayları halletmek için Fransa'ya gittiği ve bir iki gün içinde onun da yeniden İstanbul'a geleceği ifade edildi.

56 maçta Galatasaray formasını giyen başarılı futbolcu, 17 gol, 8 asistlik performans sergilemişti. Özellikle önceki sezon kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.