G20 Liderler Zirvesi

G20 Liderler Zirvesi

Zirve için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden eşi Emine Erdoğan, HIV/AIDS Önleme ve Kontrol Farkındalığı Programı'na katıldı, Çin Sanat Akademisini ziyaret etti

ANKARA (AA) - G20 Liderler Zirvesi için Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ziyaretinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan, HIV/AIDS Önleme ve Kontrol Farkındalığı Programı'na katıldı, Çin Sanat Akademisini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Emine Erdoğan, Çin ziyaretinin son gününde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in eşi Pıng Liyuan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen HIV/AIDS Önleme ve Kontrol Farkındalığı Programı'na iştirak etti.

Zheijang Üniversitesinde yapılan konferansla, dünya liderlerinin eşleri öncülüğünde bu alanda tüm dünyada kontrol farkındalığının artırılması amaçlanıyor.

Dünya liderlerinin eşleri daha sonra Çin Sanat Akademisini ziyaret etti. Çin kültürünün örneklerinin yer aldığı sergi alanlarının gezilmesinin ardından tüm katılımcılar, İngilizce "uyum, ahenk, gönül birliği" anlamını taşıyan "harmony" kelimesini Çin kaligrafisiyle yazmayı denedi, dünya barışına dair iyi dileklerini ifade etti.

Dünya liderlerinin eşleri, daha sonra onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :