Funda Astsubay vatandaşın huzuru için mesaide

Funda Astsubay vatandaşın huzuru için mesaide

Kırklareli Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Funda Bölük, suçluların yakalanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gece gündüz, yağmur çamur demeden erkek meslektaşlarıyla omuz omuza görev yapıyor- Görevini fedakarca yeri

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Funda Bölük, görevini fedakarca yerine getirerek hemcinslerine örnek oluyor.

Beden eğitmeni öğretmenliği mezunu olan ancak kadınların her işte başarılı olabileceklerini topluma göstermek amacıyla astsubay olmaya karar veren Bölük, 6 ay önce başladığı görevini severek yerine getiriyor.

Kırklareli Jandarma Komutanlığı'ndaki iki kadın personelden biri olan 25 yaşındaki Bölük, erkek meslektaşlarının da takdirini topluyor.

Gece gündüz, yağmur çamur demeden suçluların yakalanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için erkek meslektaşları ile omuz omuza görev yapan Bölük, kentin güvenliği için mücadele ediyor.

Birçok asayiş faaliyetinde bulunan Bölük, verilen her görevin üstesinden gelmeyi başarıyor. Funda astsubayın bir günlük mesaisini AA ekibi görüntüledi.

- "Kadınlar her zorluğun üstesinden gelebilir"

Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların her zorluğun üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Hemcinslerine örnek olabilmek için öğretmen yerine astsubay olmaya karar verdiğini anlatan Bölük, mesleğini severek yerine getirdiğini kaydetti.

Birçok zorluğun üstesinden gelerek görevini fedakarca yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Bölük, asker olmaktan onur duyduğunu vurguladı.

Bölük, "Hem ailemize hem çevremize karşı kadınların neler yapabileceğimizi gösteriyoruz. Onur ve gurur verici bir şekilde görevimizi yerine getiriyoruz. Bu meslek sadece erkekler için geçerli değil. Böyle bir meslekte kadınların da yeri olmalı." diye konuştu.

Bu vatan için yediden yetmişe herkesin can verdiğini belirten Bölük, "Biz de bunun uğruna bu meslekteyiz." dedi.

Teşkilatlarında erkek sayısının kadınlara oranla çok fazla olduğuna dikkati çeken Bölük, "Kadınlar bu mesleğe yeni yeni adım atmaktalar. Tabii ki birçok zorlukla karşılaşıyoruz ama hepsinin de üstesinden geliyoruz. Erkek meslektaşlarımızla aynı görevi yerine getiriyoruz. Astsubay olmasam öğretmenlik yapardım. İkisi de zor ve kutsal meslekler." ifadelerini kullandı.


- "Türk kadını her zorluğu başarır"

Ailesinin, astsubay olduğu için kendisiyle gurur duyduğunu aktaran Bölük, "Ailem zaman zaman endişe duyuyor ama kızlarının vatan görevini yaptığını bildikleri için dik duruş sergiliyorlar. Ailem bana çok destek oluyor." dedi.

Son zamanlarda kadınların da bu mesleğe yöneldiğini ifade eden Bölük, Türk kadınının her zorluğun üstesinden geldiğini belirtti.

Bölük, kadın astsubaylar olarak da her türlü zorluğun üstesinden geldiklerini ve 7/24 esasına göre görev yaptığını kaydetti.

- "Bir kere ölür, bin kere diriliriz"

Funda Bölük, ataların, şehitlerin emaneti olan bu vatan için kadın erkek ayrımı gözetmeksizin herkesin canını seve seve vermeye hazır olduğunu belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Bölük, şunları söyledi:

"Afrin Harekatı'na katılmaya da her zaman hazırız. Afrin'de Mehmetçiğimiz zor şartlar altında savaşmakta. Biz her zaman askerimizin arkasındayız ve her zaman onların duacısıyız. Yeri gelirse biz de Afrin'e gitmeye hazırız. Onlara kolaylıklar diliyorum. Bu vatan bizim. Bir kadın olarak Afrin'e gitmekten her zaman gurur duyarım. Bir kere ölür, bin kere diriliriz. Bu vatan için her zaman ayaktayız. Ülkemiz zor süreçten geçmektedir. Yılmadan canla başla mücadele ediyoruz. Mehmetçiğimiz her zaman ayakta, biz de onların arkasındayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :