Fransa’daki terör saldırısına tepkiler

Fransa’daki terör saldırısına tepkiler

Estonya, Letonya ve Belçika, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısını kınadı

VİLNİUS (AA) - Estonya, Letonya ve Belçika, Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına tepki gösterdi.

Estonya Başbakanı Taavi Röivas, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajında, "Nice'teki Ulusal Gün kutlamaları sırasında masum insanlara yapılan korkunç bir saldırıyı gördüğüm için harap oldum. Düşüncelerim Fransızlarla." ifadesini kullandı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de mesajında ,"Nice'teki barbar ve korkunç terör saldırısını kınıyoruz. Letonya, kederli ve üzüntü içinde olan Fransa ile dayanışma içinde." değerlendirmesinde bulundu.

Belçika Başbakanı Charles Michel de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, düşüncelerinin dost Fransız halkı ve alçak saldırıda hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu kaydederek, Nice’teki saldırıdan dolayı derin üzüntülü ve duygu yüklü olduğunu kaydetti.

14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları gerçekleştirilirken yerel saatle dün 23.30 sularında havai fişeklerin atıldığı sırada, kent merkezinde toplanan vatandaşların içine giren ve silahla ateş eden kamyonun şoförü saldırgan, daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirilmişti. Kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirilmişti. Saldırıda 75 kişinin öldüğü, 42'si ağır 100'den fazla kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler