Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "Menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaşıyorum"- "Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değ

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fransa'da meydana gelen terör saldırısını kınadığını belirterek "Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, Fransa Nice'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, menfur terör saldırısını şiddetle kınadığına işaret ederek şunları kaydetti:

"Başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaşıyorum. Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır. Bu meşum olay sadece Fransa'ya, Avrupa'ya, batıya karşı işlenmiş bir saldırı değildir. Bizatihi barışı değer olarak kabul eden bütün insanlığa karşı işlenmiş bir saldırıdır. Yaşadığımız bu zor günlerde bütün insanlığı bu tür kötülüklerden korumasını, insanlığın her türlü cinnet halinden, nefretten, vahşetten ve şiddetten uzaklaşarak aklıselim ile hareket etmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını derinden paylaşıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :