Fransa'da tesettür mayosu krizi

Fransa'da tesettür mayosu krizi

Ülkede geçen hafta bazı şehirlerde getirilen tesettür mayosu yasağı sonrası Cannes kentinde 3 kadına para cezası verildi

PARİS (AA) - Fransa'nın güneyindeki Cannes şehrinde 3 kadına tesettür mayosu giydiği için para cezası verildi.

Nice Matin gazetesinin adli kaynaklara dayandırdığı habere göre, geçen hafta alınan yasak kararının ardından Cannes'da tesettür mayosu giydikleri için 3 kadına 38'er avro para cezası uygulandı.

Kentte ayrıca yasak kararı sonrası plajlardaki kontroller sıklaştırıldı ve tesettür mayosu giymek isteyenler uyarıldı.

Fransa'da tesettür mayosu tartışmaları geçen hafta Marsilya'da özel bir yüzme havuzunu bir günlüğüne kiralayan bir kadın derneğinin, tesiste erkek öğretmenlerin de bulunacağını belirterek, bikini ile gelinmemesi konusunda üyelerine uyarıda bulunmasıyla başlamıştı.

Eylül ayında düzenlenmesi planlanan etkinlik, özel havuzun yönetimi ve Pennes-Mirabeau Belediyesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti. Etkinliği düzenleyen "Smile 13" isimli dernek yöneticileri, günlerdir tehditler aldıklarını, dernek yöneticileri ve üyelerine yönelik sözlü ve fiziki saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bir dernek yöneticisinin adına postalanan zarftan kurşun ve ırkçı tehditler çıktığını açıklamıştı.

Marsilya'daki olayın ardından ülkenin güney kıyılarındaki Cannes ve Villeneuve-Loubet belediyeleri ile Korsika'da bir belediye sahillerinde tesettür mayosunu yasaklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :