Fransa’da terörle mücadele

Fransa’da terörle mücadele

Anayasa Mahkemesi, terör şüphelilerine getirilen evde göz hapsi uygulamasına sınırlama getirdi

PARİS (AA)- Fransa’da Anayasa Mahkemesi, olağanüstü hal uygulaması uyarınca terör şüphelilerine yönelik ev hapsi uygulamasına sınırlama getirdi.

Anayasa Mahkemesi, terör şüphesiyle göz hapsinde tutulmasına karar verilen bir kişinin yaptığı başvuru ile ilgili kararını açıkladı.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, “terör şüphesiyle ev hapsi süresinin bir yıldan fazla olamayacağı” belirtildi.

Ancak, yetkililerin, terör şüphesi ile ilgili yeni ilave kanıtlar sunması halinde bu sürenin bir yıldan fazla olabileceği kararını alan Anayasa Mahkemesi, bu kanıtların da şüphelinin olası terör saldırısı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu göstermesi gerektiği görüşüne vardı.

Bir yıldan fazla süredir göz hapsinde tutulan Sofiane Ifrene isimli şahsın avukatı tarafından önce Danıştaya başvuru yapılmış, ancak başvuru Anayasa Mahkemesine gönderilmişti.

Fransa’da olağanüstü hal uygulamasının başlangıcından bu yana ev hapsinde tutulanların sayısının 20 civarında olduğu tahmin ediliyor.

Fransa’da olağanüstü hal uygulaması, Paris’te 6 farklı noktaya yapılan ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından 13 Kasım 2015’te ilan edilmişti.

Geçen yıl kaldırılması düşünülen olağanüstü hal uygulaması, 14 Temmuz’da Nice kentinde düzenlenen ve 84 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından uzatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler