Fransa'da, terör suçundan hüküm giyenlerin itirazı reddedildi

Fransa'da, terör suçundan hüküm giyenlerin itirazı reddedildi

Danıştay, terör suçundan hüküm giyen 5 kişinin vatandaşlıktan atılmalarına yönelik itirazı reddetti

PARİS (AA) - Fransa'da Danıştay, terör suçundan hüküm giyen biri Türk kökenli 5 kişinin, Fransız vatandaşlığından atılmalarına yönelik itirazı reddetti.

Danıştay'ın gerekçeli kararında, ''İşlenen terör suçunun doğası ve ciddiyeti yüzünden vatandaşlıktan atılma cezası orantısız ve ölçüsüz değil.'' ifadesi kullanıldı.


Fas'ın Kazablanka kentinde 2003 yılında düzenlenen ve 45 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısında rol aldıkları düşünülen 5 kişi 2007 yılında Fransa'da mahkum olmuştu. Bu kişilerden dördü Fransız ve Fas, birisi ise Fransız ve Türk vatandaşlığına sahipti.
Fransız vatandaşlığından atılan bu kişiler, Fransa'daki cezalarını çektikten sonra doğdukları ülkelere sınır dışı edilecek.
Fransız kanunlarına göre, terör suçundan mahkum olan ve sonradan vatandaşlığa geçmiş yabancı kökenli birisi, İçişleri Bakanlığının talebi ve Başbakanlığın onayı ile vatandaşlıktan atılabiliyor.
Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından Fransa'da doğup vatandaşlık alanların da çifte vatandaş olmaları halinde Fransız uyruğundan çıkartılması için yasal bir çalışma başlatılmış ancak kamuoyundan gelen itiraz üzerine bu girişimden vazgeçilmişti.
Tasarıya karşı çıktığı için hükümet ile ters düşen Adalet Bakanı Christiane Taubira istifa etmek zorunda kalkmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :