Fransa'da seçimlerde siber saldırı endişesi

Fransa'da seçimlerde siber saldırı endişesi

Dışişleri Bakanı Ayrault: "Hiçbir yabancı devlet Fransa'nın Cumhurbaşkanını seçemez, hiçbir yabancı devlet Fransız halkının seçimini etkileyemez, bu yüzden eğer gerekirse misilleme de içinde olmak üzere gerekli önlemler alınır"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ülkesinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışından siber saldırıya uğraması halinde gerekirse misilleme yaparak karşılık vereceği uyarısında bulundu.

Meclis Genel Kurulunda konuşan Ayrault, sön dönemde özellikle Rusya'dan seçim kampanyası ve sonuçlarını etkilemek için siber saldırı düzenleneceği yolundaki haberlerle ilgili görüşlerini açıkladı.

Ayrault, "Seçim sürecimize ne Rusya ne de başka bir ülkeden, nereden gelirsen gelsin bir müdahaleyi kabul edemeyiz. Bu bir demokrasi, egemenlik ve ulusal bağımsızlık konusudur." dedi.

Gerektiğinde Fransa'nın müeyyidede bulunabileceğini kaydeden Ayrault, "Hiçbir yabancı devlet Fransa'nın Cumhurbaşkanını seçemez, hiçbir yabancı devlet Fransız halkının seçimini etkileyemez, bu yüzden eğer gerekirse misilleme de içinde olmak üzere gerekli önlemler alınır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bugün yapılan açıklamada, gelecek mili güvenlik kurulu toplantısında seçimlere yönelik siber saldırı tehdidinin ele alınacağı bildirilmişti.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı François Hollande, gelecek milli güvenlik kurulu toplantısında seçim kampanyası sırasında siber alan da içinde olmak üzere kendisine sunulacak bazı özel izleme ve koruma önlemlerini görmek istiyor." ifadesi kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adayları arasında yer alan Emmanuel Macron'un sözcüsü Richard Ferrand, yürüttükleri kampanyanın Rusya merkezli siber saldırılara hedef olduğunu iddia etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov ise dün yaptığı açıklamada bu iddialara "saçma" diyerek tepki göstermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :